© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

In Nederland wordt aankomend weekend, op 15 en 16 maart, de Bijenwerkdag georganiseerd. In elke provincie kun je er aan de slag voor de wilde bij. De klusjes en activiteiten zijn op elke locatie anders. Hulp voor de wilde bij is hard nodig, want de helft van alle 358 soorten is inmiddels bedreigd.

Wilde bijen zorgen voor de kers op je taart en aardbeien onder je slagroom. Zij zijn bijzonder belangrijk voor onze voedselvoorziening én voor behoud van onze natuur. Maar liefst tachtig procent van de Nederlandse plantensoorten is sterk afhankelijk van de bestuiving door o.a. wilde bijen. Om de neerwaartse spiraal te doorbreken organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties in samenwerking met Nederland Zoemt voor de tweede maal deze landelijke Bijenwerkdag.

Nederland Zoemt zet zich in voor de zorg voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor de wilde bij. En hieraan kun je als natuurliefhebber zelf óók meewerken op de Bijenwerkdag. Dus wil je helpen met het bouwen van bijenhotels, het aanleggen van steilwandjes of het creëren van open zandplekken? Of wil je liever bloemen, kruiden, struiken of bomen planten voor de bevordering van de voedselvoorziening voor de wilde bij? Dat kan! Meld je aan en laten we met z’n allen aan de gang voor het behoud van de wilde bij. Hopelijk zullen vele vrijwilligers acte de presence geven aankomend weekend.

Je kunt de helpende hand bieden tijdens de Bijenwerkdag op een locaties naar keuze in heel Nederland. Meld je dan aan via de website van Nederland Zoemt; je vindt er alle locaties in elke provincie van Nederland.

Deel dit artikel