Elmar presenteert zijn boek

In het nieuw te verschijnen boek 'Hiking Trails. De mooiste lange afstandswandelingen van Europa' staan de allermooiste langeafstandswandelingen in 18 Europese landen in één boek. De Nederlanderse wandelaar Elmar Teegelbeckers weet als geen ander waar de allermooiste wandelpaden te vinden zijn.

In het boek geeft hij levendige beschrijvingen van de tochten én vertelt hij wat wandelen doet voor de geest. Je vindt er allerhande informatie over de voorbereiding en de veiligheid. Verder tips over hoe je duurzaam op pad kan gaan en overtuigt hij je dat het bewandelen van een langeafstandspad geschikt is voor iedereen.

Gepassioneerd

Elmar Teegelbeckers (1993) is een enthousiast langeafstands-wandelaar en tevens oprichter van het platform hiking-trails.com. Met zijn community verbindt hij wandelaars van over de hele wereld. Hij is meerdere maanden van het jaar te vinden op de mooiste langeafstandspaden, waar hij met veel passie over kan vertellen. Hij is meestal te vinden op de zogenaamde 'hidden gems', op zoek naar hiking trails die minder bekend zijn. Tevens werkte Elmar bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), waar hij wandelaars voorbereidde op een volgend avontuur.  

Hike slow, go far

Elmar: Het lopen van een LAW mag geen competitie zijn. Het gaat er zeker niet om wie de allermeeste tochten heeft gelopen en de snelheid waarmee je wandelt is al helemaal niet belangrijk. Het is zelfs misschien wel beter als je trager wandelt. Als je meer tijd neemt, kan je langer genieten van de natuur en wellicht diepere connecties maken met je eventuele medewandelaars en de locals die je ontmoet. En zelfs misschien wel met jezelf: je kan je dan helemaal onderdompelen in de ‘trailwereld’. Mijn tip is: Houd vooral je eigen tempo aan, probeer niet met andere wandelaars in de pas te lopen. Iedereen heeft zo zijn eigen snelheid. De ene keer zul je je goed voelen en eenvoudig 30 km wandelen; een volgende keer lijk je niet vooruit te willen en stop je al na 10 km. Morgen is er tenslotte weer een dag. Daarom is mijn motto: hike slow, go far.”

Trail Magic

Het boek leidt je door de wereld van het langeafstandswandelen. Zo lees je onder andere over het fenomeen ‘trail magic’, een begrip dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Dit betreft de momenten waarop je geheel onverwacht verrast wordt. Dat kan iets kleins zijn: iemand die je zomaar een koud drankje geeft na een lange, zware dag wandelen. Of, zoals Elmar ooit overkwam, een wildvreemde die je een slaapplek aanbiedt als de beoogde berghut gesloten blijkt te zijn. Die gebeurtenissen geven je veel energie en kracht op de pittige momenten. Het boek is bedoeld als inspiratiebrom om (weer) een langeafstandswandeling te lopen. Of dat nu je eerste trail is of je zoveelste avontuur: met dit boek ontdek je Europa op zijn mooist via de beschreven trails. Hiking Trails. De mooiste lange afstandswandelingen van Europa telt 240 pagina’s en kost € 25,- . Het boek is verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Fjord

Klik hier voor meer informatie of om het boek te kopen

Deel dit artikel