© foto Shutterstock

Ben jij ook zo’n wandelaar die nogal gevoelig is voor de kou? Vooral in het najaar en in de winter kan het hebben van koude handen en/of koude voeten je het plezier in wandelen nogal ontnemen.

Als de dagen korter en de temperaturen lager worden, dan kan het zijn dat je neus en oren, handen en voeten koud aanvoelen tijdens het wandelen. Soms is het zo erg dat je zelfs een verdoofd gevoel krijgt. Maar daar kan je iets tegen doen!

1. Blijf bewegen

Koude handen en voeten wijzen meestal op een ‘doorbloedingsprobleem’. De oplossing is je bloedsomloop verhogen. En om dat te doen moet meer bewegen. Versnel dus het wandeltempo als koude handen en/of voeten krijgt. Zo worden je spieren harder aan het werk gezet en is er meer energie nodig. En bij verbranding van energie komt er warmte vrij…

2. Houd handen en voeten droog 

Vocht is echt funest als je warme handen en voeten wilt houden. Als je last van zweetvoeten hebt moet je daar dus rekening mee houden. Je kan zweetvoeten voorkomen als je goede waterdichte schoenen draagt. Het is ook verstandig wat grotere schoenen te dragen, zodat je sokken het vocht rond je voeten kunnen afvoeren. Er zijn ook voetensprays te koop die kunnen helpen om minder te transpireren.

 3. Verwarmde handschoenen en sokken

Als dit allemaal niet voldoende is dan zou je kunnen overwegen om verwarmde handschoenen of sokken aan te schaffen. Je kan ze gemakkelijk online kopen (googlen op ‘verwarmde handschoenen’). Als handen en voeten eenmaal zijn afgekoeld krijg je ze niet gemakkelijk meer op de gewenste temperatuur. Met wat technische hulp kan je ervoor zorgen dat je altijd met een warm gevoel de deur uit kan voor een fijne wandeling. Ook in de winter als het koud is!

Deel dit artikel