Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Op 17 juni wordt in Overrijssel het Lebuinuspad geopend, een wandelroute van 15 kilometer van station Twello naar het IJsselhotel bij het pontje van Deventer.

Dit jaar is het 1250 jaar geleden dat Lebuinus via de Veluwe naar Wilp kwam. De komst van deze monnik was de aanloop naar de stichting van Deventer. De stad Deventer viert dit het hele jaar. De oorspronkelijke route van Lebuinus heeft de routemakers geïnspireerd om een wandelroute te maken tussen Twello, Wilp en Deventer.  Halverwege dit feestjaar, op zondag 17 juni, wordt het Lebuinuspad geopend. Tussen 10 uur en 16 uur zijn er activiteiten langs de route. Ook is er een gratis app gemaakt met wetenswaardigheden over de route en de geschiedenis van de streek.

Vanaf 16.00 uur is er op het landgoed het jaarlijks terugkerend festival ‘Droomtuin’, met een verhalenverteller over de Groene Man, pianomuziek en andere optredens.  De wandelaar krijgt de gelegenheid om op 17 juni gratis met het pontje over te varen naar de binnenstad van Deventer. Meer informatie over de route is te vinden op de site.

Deel dit artikel