Welke nieuwe routes verdienen de eretitel Fietsroute en Wandelroute van het Jaar 2019? Twee jury's van ervaren wandelaars en fietsers buigen zich de komende maanden over die vraag. Tot en met 1 september kunnen routes aangemeld worden.

Op wandelgebied brandt de strijd los rond de opvolging van 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg', de winnende route van 2018. Naast routes over Nederlands en Belgisch grondgebied, komen nu ook trajecten in aanmerking die deels door Luxemburg lopen. Zowel langeafstandsroutes als projecten met thematisch samenhangende eendaagse routes maken kans om uitverkoren te worden. Op 2 februari 2019, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maakt de wandeljury de winnaar bekend.  

Om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen, lopen of fietsen onafhankelijke juryleden alle genomineerde routes geheel of deels na en toetsen ze aan vooraf vastgestelde criteria.  Meer informatie is te vinden op de site van de Fiets en Wandelbeurs. De beurs vindt plaats op 1, 2 en 3 maart 2019 in Jaarbeurs Utrecht.

Deel dit artikel