© foto David van Haren

Op vrijdag 25 februari wordt het nieuwe Klompenpad in Eerbeek voor wandelaars geopend. Het Eertbeeckse Beekpad is een rondwandeling door het buitengebied van Eerbeek en is zestien kilometer lang.

Klompenpaden vertellen veel over de streek, het landschap en de mensen die er wonen. Het startpunt van het Eertbeeckse Beekpad is bij Restaurant – Grand café de Korenmolen. Dat is de enige werkende bovenslagse watermolen waar olie wordt geslagen uit lijnzaad. Eerbeek of Erbeke - betekent ‘bebouwde grond bij beek’ – is al te vinden in een oorkonde van 1046 en rond 1663 staat het Eertbeeck en de Eertbeeckse Beek op de kaart. Het nieuwe Klompenpad voert je langs sprengbeken en door bos en weilanden. En vanzelfsprekend ook over prachtige landgoederen en langs industrieel erfgoed in het buitengebied van ‘papierdorp’ Eerbeek. Er is overigens ook een opstappunt bij Landal Coldenhove én bij het station van De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in het centrum van Eerbeek.

Het Eertbeeckse Beekpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. Wandelaars van Klompenpaden zijn als het ware te gast op het opengestelde terrein van particuliere grondeigenaren. In verband met verstoring van vee en wild mogen honden niet mee tijdens de wandeling. Daar waar de route gebruik maakt van reeds bestaande paden gelden de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 25 februari beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus… klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie en een downloadbare folder op de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel