klompenpad montferland stokkum
© foto SLG

Zaterdag 3 juli wordt er weer een nieuw Klompenpad geopend voor wandelaars: het Staickheimerpad. Het betreft een rondwandeling van 17km door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum. Je wandelt over stuwwallen, door het Bergherbos, over glooiende akkers en door weilanden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Staickheimerpad start bij café ’t Klaphek in het dorp Stokkum en gaat onder meer door ’t Broek en het Bergherbos, langs graanakkers en langs de molen Düffels Möll en kasteel Huis Bergh. Het is inmiddels alweer het 133ste Klompenpad en tevens het eerste Klompenpad in de gemeente Montferland.

Wens van inwoners Stokkum Het nieuwe Klompenpad was lang gekoesterde wens van inwoners uit Stokkum. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad je doorheen voert. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet erg moeilijk mensen te vinden die na de opening van het pad regelmatig de route willen checken, schoonhouden en onderhouden.

Brochure en app Het Staickheimerpad is gemarkeerd met rode klompjes. Er is ook een brochure met een beschrijving van de route en vemelding van bezienswaardigheden. Deze is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt ‘t Klaphek, Het Montferland, Natuurboerderij De Wittenhorst, OnsLokaal en bij de VVV’s in de regio. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Honden zijn op dit Klompenpad helaas niet toegestaan.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden

 

Deel dit artikel