Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De Waterwandelweg. Dat is de naam van een nieuwe wandelroute in Lelystad. Het startbord op de Oostvaardersdijk werd officieel geopend door onder meer burgemeester Ina Adema.

De Waterwandelweg is een 3,6 kilometer lange wandel- en fietsroute langs de kust van Lelystad. De route loopt vanaf de Houtribsluizen bij de brug naar Enkhuizen, langs de kust bij Batavialand, naar de Noordersluis bij Gemaal Wortman.

Langs de kust van Lelystad is het goed toeven. Wat zou het mooi zijn als de bezoeker wat meer informatie krijgt over alles wat er te zien en te beleven is, en dat alles te verbinden met water. Zo ontstond de gedachte voor de waterwandelweg: een bijna 4 kilometer lange wandel- en fietsroute langs de kust, met in totaal 16 informatieborden, van Batavialand naar Gemaal Wortman.

Het water dat vorm geeft aan het landschap, reinigt, voor energie zorgt, economie geeft en recreatie. Deze thema’s in combinatie met lokale cultuurhistorische wetenswaardigheden over het Markermeer en het IJsselmeer staan vermeld op de informatieve wandelroute.

Deel dit artikel