Zicht op Arnhem vanaf de Nederrijn © foto Shutterstock

Op vrijdag 2 december vindt de feestelijke opening plaats van het tweede Klompenpad in de gemeente Arnhem, het Eldensche Veldpad. Wethouder Bob Roelofs en Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen dan het startpaneel onthullen in bijzijn van de vele vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren...

Na de officiële opening volgt een korte wandeling over een deel van het nieuwe Klompenpad met een afsluitende toost.

Boomgaarden en uiterwaarden

Het Eldensche Veldpad biedt wandelaars een rondwandeling van vijftien kilometer door het buitengebied van Arnhem en Elden. Vanaf de Brink in Elden wandel je langs kolken, boomgaarden, de rivier en de uiterwaarden van Meinerswijk en Stadsblokken. Tevens is er langs de rivier een overstaproute naar het Nederrijnsepad. Wandelen over dijken, langs Romeins verleden, door boomgaarden en uiterwaarden en als extraatje een mooi zicht op de skyline van Arnhem. Het Eldensche Veldpad is het 143ste Klompenpad. Dus… klompen aan, rugzak op en gaan!

Brochure en app

Zoals bij elk Klompenpad is een brochure met beschrijving van de route en de bezienswaardigheden onder andere verkrijgbaar bij VVV’s in de regio. Als je wandelt over Klompenpaden ben je te gast op opengestelde terreinen van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat, in verband met verstoring van vee en wild, honden op een aantal delen verboden zijn. Waar een route gebruik maakt van bestaande paden gelden vanzelfsprekend de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie zijn tevens beschikbaar via de Klompenpaden app.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel