wandelnieuws staatsbosbeheer
Op de paden en de viervoeter aan de lijn © foto Shutterstock

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het erg druk in de natuur. Wandelen was – naast fietsen en mountainbiken - nooit eerder zo populair. Maar dat heeft ook zijn keerzijde... Belangrijke natuurorganisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LandschappenNL en de Dierenbescherming roepen bezoekers op om vooral op de paden te blijven.

Natuur dichtbij huis is fijn. Je kunt in deze crisistijd eenvoudig tot rust komen en ontstressen en daarbij genieten van je omgeving. Zo kan je er weer even tegen. De natuurorganisaties zijn vanzelfsprekend blij met de toegenomen belangstelling voor de natuur, maar benadrukken dat het belangrijk is dat iedereen zich aan de toegangsregels houdt. Blijf in ieder geval op de paden en houd je hond aan de lijn. Loslopende honden hebben veel impact op de aanwezige wilde dieren. Neem dus een lange riem of een flexlijn mee: je hond heeft de ruimte én je beschermt de natuur. Twee vliegen in één klap…

Verder zijn de overvolle parkeerplaatsen en aanrijroutes een probleem. Blijf als het even kan dus vooral in je eigen omgeving en kom met fiets of lopend naar je wandelgebied. Goed voor je gezondheid en een uiterst ontspannen manier om de natuur te bezoeken.

Deel dit artikel