© foto's Le Champion

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is ouderwets populair. De teller voor aankomende 20e editie staat al op meer dan 9.000 wandelaars. Zaterdag 21 september staat het gezelligste eendaagse wandelevenement van ons land op de agenda, met routes over 10, 20, 27 en 42 km.

Sportorganisatie Le Champion verwacht zo’n 14.000 deelnemers aan de start te verwelkomen.    Het wandelevenement dankt haar populariteit aan de gezelligheid onderweg, de feestelijke verzorgingsposten en versierde straten. De vier volledig uitgepijlde routes brengen wandelaars langs de mooiste plekjes van Amsterdam en Zaandam. De drie langste afstanden starten vanaf de unieke Dam in Amsterdam. De 10 km doet dit vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam.   

wandelnieuws dtd 2

Belangrijke rol

Ook speelt het goede doel Pink Ribbon een belangrijke rol: veel deelnemers zetten zich in voor vrouwen met borstkanker door geld op te halen middels sponsoracties. Vorig jaar werd er een prachtig bedrag opgehaald van € 392.539,-. Pink Ribbon is ook dit jaar weer het goede doel van de wandeltocht.    

wandelnieuws dtd 5

Business Walk 

Vorig jaar is de Pink Ribbon Dam tot Dam Business Walk geïntroduceerd, waarbij bedrijven met collega’s en relaties kunnen deelnemen en profiteren van meerdere voordelen. Met het businesspakket is namelijk alles goed geregeld, met onder andere consumpties en een leuke teamfoto. Het blijkt een schot in de roos: het aantal teams van vorig jaar is op dit moment al ruimschoots bereikt en daarom is de capaciteit verhoogd.   

wandelnieuws dtd 3

Dam tot Dam Weekend 

Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, organiseert sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Damloop by night voor 15.000 hardlopers. Op zondag 22 september gaan 4.000 fietsers de Saxo Dam tot Dam FietsClassic trotseren én maar liefst 50.000 hardlopers verwachten we aan de start van de NN Dam tot Damloop.   

wandelnieuws dtd 6

Inschrijven 

Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan t/m 9 september - of tot de deelnemerslimiet is bereikt - via de website van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

wandelnieuws dtd 7

Deel dit artikel