Morgen, Tweede Pinksterdag op 10 juni, geven Marcel Bergen en Irma Clement, de auteurs van Wandelen over Zorgvlied, een funeraire rondleiding over de begraafplaats Zorgvlied. Als je nog geen programma hebt voor deze dag is deze rondleiding wellicht een goed idee...

Bij de rondleiding wordt stilgestaan bij een groot aantal bijzondere historische én moderne graven op Zorgvlied. Bergen en Clement geven dan uitleg bij de funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die zeer uitbundig is en die is aangebracht op de rijksmonumenten van o.a. Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Tevens wordt bij graven van bekende overledenen stil gestaan. Daarnaast vertellen de auteurs van alles over de tuin- en parkaanleg en de aanwezige monumentale bomen op Zorgvlied. Ook komen moderne aspecten van de begraafplaats aan de orde, zoals het ondergrondse grafkeldercomplex 't Lalibellum en het Crematorion. De start van de rondleiding is om 14:00 uur en duurt tot circa 16:00 uur. Verzamelpunt is bij de witte kantoorvilla op Amsteldijk 273.

Deelname 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee). Reserveren bij Zorgvlied via telefoon (020) 540 49 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel