© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Er zijn maar héél weinig gemarkeerde nachtwandelroutes in Nederland, daarom een tip voor de wandelaars onder ons die eens wat anders willen. Wandelen in de nacht is namelijk een bijzondere ervaring.

Om de dieren rust te gunnen is in veel natuurgebieden de toegang tussen zonsondergang en zonsopgang verboden. Zo niet in het Dwingelderveld, waar de mogelijkheid tot wandelen in het donker op een bepaald traject je wel geboden wordt.

In het natuurgebied bij Dwingeloo heeft Natuurmonumenten namelijk een speciale, bewegwijzerde Nachtwandelroute uitgezet. Zo kun je er de natuur in het donker beleven. Al wandelend zul je merken dat je er beter door gaat luisteren en dat je allerlei geluiden hoort die je misschien niet direct kunt thuisbrengen. Spannend dus… De route begint bij de parkeerplaats van het zwembad in Dwingeloo, vlakbij camping De Noordster en is ruim 5 km lang.

De route is zorgvuldig gekozen en ligt tussen twee campings in. Tip: neem tóch een zaklampje mee voor ‘noodgevallen’. Advies is wél om die zaklamp zo weinig mogelijk te gebruiken, zodat je duisternis écht kunt ervaren.

Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Deel dit artikel