NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug staat met stip als hoogste genoteerd in de top 5 van populairste NS-wandelingen in 2021. De meest opvallende nieuwkomer in die top 5 is de NS-wandeling Duinen van Zoutelande op Walcheren. 

NS-wandelingen waren ook in 2021 zeer populair. Tussen de reisbeperkingen en lockdowns door, gingen weer vele wandelaars vanaf een treinstation op pad voor één van de NS-wandelingen. De routes centraal in Nederland waren traditiegetrouw zeer geliefd. 

De top van 5 populairste NS-wandelingen in 2021

1. Utrechtse Heuvelrug

De NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug staat - niet voor het eerst - op nummer één. De route is prachtig: je wandelt van station Driebergen-Zeist naar station Maarn en voert je door bos, over zand en heide en langs een aantal prachtige landgoederen.

2. De Blauwe Kamer

De routes Blauwe Kamer is een relatief nieuwe NS-wandeling en laat je kennismaken met het prachtige natuurgebied in de omgeving van Rhenen.

wandelnieuws blauwe kamer shutterstock

NS-wandeling Blauwe Kamer © foto Shutterstock

3. Duinen van Zoutelande

Duinen van Zoutelande is een kersverse NS-wandeling die direct erg populair was. Bij uitstel een zomerroute: over het strand, klimmen naar de toppen van de duinen en uitkijken over de Westerschelde naar voorbijvarende vrachtschepen.

wandelnieuws zoutelande shutterstock

NS-wandeling Zoutelande © foto Shutterstock

4. Veluwezoom

Ook de Veluwezoom staat traditioneel hoog op de lijst van wandelaars. Niet zo gek, want de omgeving is goed bereikbaar en een prachtige natuur is er je deel.

5. De Vuursche

Voor de Vuursche geldt eigenlijk hetzelfde: mooi centraal gelegen en een geweldige diversiteit qua landschap en natuur.

Van NS-wandeling naar OV-stapper

Elk jaar zijn er NS-wandelingen die vervallen, omdat ze plaats moeten maken voor nieuw aanbod. Ze verdwijnen echter niet helemaal. Ze blijven bij de Stichting Wandelnet voortbestaan als OV-stapper. Je kunt ze prima blijven lopen als je routebeschrijving, kaartje en eventueel de gps-track meeneemt. Ze worden echter wel minder intensief onderhouden en gemarkeerd. De Limburgse OV-stapper Heuvelland, van Valkenburg naar Gulpen was overigens in 2021 de populairste OV-stapper

Ook eens een mooie NS-wandeling proberen?

Je vindt alle NS-wandelingen bij Wandelnet.

Bron: Wandelnet

Deel dit artikel