© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wie in de komende maanden gaat wandelen in de omgeving van de Posbank, kan zo nu en dan tegen werkzaamheden in het fraaie natuurgebied aanlopen.

Want nu het broedseizoen voorbij is, wordt er bij Natuurmonumenten hard gewerkt aan het verbeteren van o.a. de wandelpaden. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Nationaal Park Veluwezoom is al sinds mensenheugenis een zeer druk bezocht natuurgebied. Natuurmonumenten wil vanzelfsprekend de bezoekers ook in de toekomst goed kunnen blijven ontvangen. Daarom wordt er hard gewerkt aan verbetering van het stelsel van wegen en paden in dit gebied.

De wandelpaden worden beter begaanbaar gemaakt door diepe geulen te egaliseren. Kwetsbare gebieden worden zoveel mogelijk ontzien en waar het kan worden aparte paden gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. Natuurmonumenten werkt hierom in dit wegen- en padenproject intensief samen met vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen, zodat er een duidelijk beeld ontstaat waar de diverse behoeftes liggen. Het streven is dat wandelaars en andere gebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Deel dit artikel