© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Cultuurhistoricus en stadswandelaar Kees Volkers heeft een nieuwe wandelgids uitgebracht en neemt je graag mee door oud- en nieuw Nijmegen. Hij vertelt over Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims.

In de gids worden acht wandelingen beschreven en al wandelend ontdek je dat Nijmegen vele gezichten heeft. Richting het oosten ervaar je de fantastische Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden zie je de universiteit en de Goffert. Richting het westen maak je kennis met het industrieel erfgoed en natuurlijk het hippe Honigcomplex en als je over de rivier naar het noorden wandelt ontdek je de fraaie bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong.

De dagwandelingen zijn alle acht maximaal 17 km lang en hebben het centrum van de stad als vertrekpunt. Ze zijn voorzien van een duidelijke routebeschrijving, met daarbij een routekaartje en veel achtergrondinformatie over allerhande zaken die je onderweg tegenkomt.

Kees Volkers (1954) studeerde historische geografie in Utrecht. Hij werkte jarenlang als wetenschapsjournalist. Hij doet voor overheden regelmatig onderzoek op erfgoedgebied, onder meer over industrieel erfgoed en beschermde stads- en dorpsgezichten. Hij bracht eerder wandelgidsen uit over de steden Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. De wandelgids wordt uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost 10 euro.

Deel dit artikel