Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wandelen door de natuur van Slovenië en onderweg vlakbij de wandelroute kamperen. Om de plekken waar onderweg overnacht kan worden in kaart te brengen, heeft het verkeersbureau  een papieren en digitale brochure gemaakt.

Ruim de helft van het totale landoppervlakte van Slovenië – het land heeft een oppervlakte van 20.273 km² dat overeenkomt met ongeveer de helft van Nederland - is bedekt met bossen. De aanwezigheid van natuur is een van de redenen waarom het land een kampeerbestemming is. Daarnaast heeft het land veel wandelpaden die om de hoek liggen.

In de Nederlandstalige papieren en digitale brochure worden 48 campings variërend van 1 tot en met 5-sterren door het hele land belicht. Met een korte tekst, foto’s en pictogrammen is er een impressie van de overnachtingsplek. Adres, website, openingsperiode, oppervlakte, aantal plaatsen, ligging en GPS-coördinaten worden eveneens beschreven. De afstand van Utrecht via Duitsland en Oostenrijk naar de hoofdstad Ljubljana bedraag zo’n 1200 kilometer. Op de site  kan de brochure gedownload worden.

Wie het milieu een warm hart toedraagt kan ook kamperen op de eerste eco-camping van Slovenië.  Het ligt op loopafstand van het plaatsje Kobarid en heeft vijf ecolabels.

 

Deel dit artikel