Naturpark Altmühltal
Pauzerende wandelaars vanaf de rotsformatie 12 Aposteln © foto Naturpark Altmühltal

Alle dertien Top Trails of Germany staan garant voor puur wandelplezier. En toch heeft iedere wandelroute een eigen karakter en bijzonderheden. Zo is op de Altmühltal-Panoramaweg het idyllische, meanderende riviertje de Altmühl je permanente begeleider.

Nu eens wandel je over indrukwekkende rotsformaties met een geweldig uitzicht over het kleine riviertje beneden je, dan weer volg je het wandelpad vlak langs de rivier. En de natuur is zeer gevarieerd: van uitgestrekte heide met grillige jeneverbesstruiken tot schaduwrijke beukenbossen. En… je kan er wandelen en peddelen afwisselen…

Ander perspectief

Tijdens de eerste acht etappes loopt de wandelroute parallel aan de rivier. Tussen Treuchtlingen en Beilngries kun je op wel 20 plekken een kano of kajak huren. Langzaam over het water glijden door de bijzondere natuur, met regelmatig een gezellig plaatsje waar je even kunt pauzeren. En ´s avonds zet je je tentje op op één van de vele kampeerplekken die direct aan de rivier gelegen zijn.

wandelnieuws beilngries altmuehl kanos foto naturpark altmeuhltal

Kanovaarders op de Altmühl bij Beilngries © foto Naturpark Altmühltal

Geschiedenis voor het oprapen

Het mooie aan de Altmühltal-Panoramaweg is de mengeling van natuur en cultuur. Naast fotogenieke burchten, kastelen en gezellige oude stadjes vind je hier veel sporen van de Romeinen en Kelten. Want hier liepen zowel de Romeinse verdedigingslinie Limes als een verdedigingswal van de Kelten.

Kort en bondig

  • Lengte: 200 km
  • Aantal etappes: 10
  • Van Gunzenhausen naar Kelheim
  • Ligging: natuurpark Altmühltal in Beieren
  • Moeilijkheidsgraad: middelzwaar

Meer informatie en GPX-tracks van de Altmühltal-Panoramaweg en andere Top Trails of Germany vind je op de website.

wandelnieuws romeinse wachttoren limes kipfenberg

Een reconstructie van een Romeinse wachttoren van de Limes in Kipfenberg © foto Naturpark Altmühltal

Deel dit artikel