Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Arnhem heeft er een nieuwe wandelgids bij. Routemakers Rob Wolfs en Bart van der Mark hebben met Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem een gids uitgebracht over de variatie die Arnhem buiten het centrum biedt.

Beklim de Geitenbult, wandel door de parken, eet een frietje bij de Saks, rijd in een trolleybus en ervaar de historie van deze stad in de oksel van de Rijn en de IJssel. In de wandelgids staan negen wandelingen met een lengte tussen de 8 en 16 kilometer. Elke wandelroute heeft een eigen thema; van landgoederen tot Vinexwijk. Series kijkpunten worden aaneengeregen tot routes in en rond de stad; geen lange boswegen of akkerpaden, maar ‘urban walking’.

De negen gedetailleerde routebeschrijvingen en routekaartjes worden gecombineerd met veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt en ziet. Het start- en eindpunt is altijd goed bereikbaar, vaak is er een uitspanning voor koffie bij de start en een biertje achteraf. De wandelgids wordt uitgegeven via Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. 

Deel dit artikel