Vorige week, tijdens de laatste persconferentie van minister-president Mark Rutte was er goed nieuws: Evenementen mogen weer vanaf 1 juli 2020! Zolang er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden – en ook daadwerkelijk wordt gehouden - geldt er geen maximum aantal bezoekers meer voor bijeenkomsten c.q. evenementen.

Voor grote evenementen moet een vergunning worden aangevraagd bij de lokale overheden, die een en ander zullen beoordelen.

Als organisatoren hun evenement goed inrichten staat voorlopig dus niets de voortgang ervan meer in de weg. Een aantal organisatoren van grote evenementen verdiepen zich - samen met de wandelbond - erin hoe evenementen veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden. Ervaringen, kennis en ideeën worden gebruikt om hiervoor goede protocollen te maken.

Een van de grootste organisatoren van landelijke topevenementen op het gebied van wandelen is Le Champion (o.a. Egmond Wandelmarathon, Dam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandelvierdaagse in Alkmaar. Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion, reageerde verheugd: “Er kan en mag gelukkig steeds meer in Nederland. Zolang we met elkaar de richtlijnen van de overheid volgen, kunnen we hopelijk deze lijn vasthouden. We hebben er alle vertrouwen in dat op korte termijn onze wandelevenementen in aangepaste vorm weer zullen kunnen plaatsvinden. Op dit moment zijn wij druk aan het experimenteren hoe wij onze evenementen zouden kunnen organiseren binnen de geldende regels. Dit doen we vooral tijdens onze kleinere clubactiviteiten. De ervaringen die wij hier opdoen gebruiken we voor onze grote evenementen. We hopen natuurlijk dat de wandelaars snel weer van onze sportevenementen kunnen genieten genieten”.

Houd de wandelagenda de komende periode dus goed in de gaten, want het zal niet lang meer duren dat de eerste wandeltochten weer van start zullen gaan.

Deel dit artikel