Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het hele jaar is er gewerkt aan de restauratie in en rond kasteel Eerde in het Overijsselse Ommen. Bezoekers krijgen nu de kans om tijdens wandelingen en rondleidingen de restauratie van het landgoed van dichtbij te zien.

Het kasteel staat al geruime tijd in de steigers. De buitenboel is geschilderd, de gracht is gebaggerd en binnen is de restauratie van de cultuurhistorische etage in volle gang. Bezoekers wandelen met de boswachter door de kasteeltuin van Kasteel Eerde en krijgen een rondleiding over de bel-etage langs enkele experts. Te zien is hoe restaurateurs bezig zijn met het herstellen van het houtwerk en het plaatsen van de wandbekleding. Kortom: een kans om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens de restauratie van dit cultureel erfgoed.

Natuurmonumenten is sinds 2010 bezig om Eerde in oude eer te herstellen. De komende twee jaar wordt nog gewerkt aan ruim 50 verschillende projecten. Dit jaar staan onder andere de renovatie van de paden en zandwegen en de restauratie van het kasteelinterieur op het programma.

Een kaartje bestellen voor de wandelingen en rondleidingen kan via de site van Natuurmonumenten.

Deel dit artikel