© illustratie Shutterstock

Deze zomer zijn er twee nieuwe Van Gogh wandelroutes geopend in Van Gogh Nationaal Park. Als wandelaar treedt je in de voetsporen van Van Gogh, met de nieuwe wandelroutes in Zundert en Etten-Leur. Een mooie manier om het landschap te ontdekken dat hem inspireerde...

De twee routes zijn nummer twee en drie in een reeks van vijf. Eerder werd in februari van dit jaar de eerste wandelroute al geopend in Nuenen. En er volgen nog twee Van Gogh wandelingen: eentje in Helvoirt en eentje in Tilburg. 

Van Gogh wandelroute Etten-Leur

Etten-Leur is de plek waar Vincent van Gogh in 1881 zijn artistieke carrière is gestart. Hij is in die tijd vooral gecharmeerd van het heidelandschap. Het platteland, het boerenleven en de eenvoudige mensen die daarbij horen intrigeren hem. Van Gogh maakt in die tijd urenlange wandelingen  door zijn geboortestreek. En nu kan je zelf ervaren wat Van Gogh raakte en inspireerde. Sta stil bij ‘zijn’ natuur. De wandeling van 14 km is voor 98% onverhard. Je wandelt door boerenland en woeste akkers met de kenmerkende knotwilgen. Tevens door bossen en langs poelen, beken en schilderachtige vennen. Deze wandeling is overigens uitstekend te combineren met de vijf Van Gogh Monumenten in Etten-Leur, met onder andere de Van Gogh Kerk, de Kosterswoning, de plek waar hij opgroeide en zijn allereerste atelier had.

Kijk hier voor meer informatie en gratis download

Van Gogh wandelroute Zundert

Een zeer afwisselende wandelroute van 8 km neemt je mee door Van Gogh’s geboortedorp Zundert. Je wandelt er langs zes Van Gogh Monumenten en langs het erfgoed, de plekken uit zijn jeugd en door het landschap met slingerende beken waar hij zo van hield.

Je wandelt waar de kunstenaar als kind wandelde met zijn ouders, broertjes en zusjes. Ook waar hij speelde, fantaseerde en droomde. En je komt op plekken waar in Van Goghs tijd nog uitgestrekte roggevelden waren, en waar je nu een nieuw landschap ziet verschijnen.

Kijk hier voor meer informatie en gratis download

 

Deel dit artikel