Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Romantische burchten, edele wijn en veel wandelroutes. Het is een greep uit de highlights van het gebied Rijnland-Palts in Duitsland. De regio's Ahr, Eifel, Hunsrück, Naheland, Moezel-Saar, Pfalz, Rijn-Hessen, Romantische Rijn en Westerwald zijn met hun uitgestrekte wijnhellingen, sluimerende vulkanen en steden gevarieerd.

Met diverse wandeltrajecten, waaronder langeafstandsroutes, voorzien van predikaat en talrijke gecertificeerde korte routes en rondwegen, presenteert Rijnland-Palts zich als een 'wandelwonderland'. Wie op pad gaat over de heuvels van het middengebergte of door de rivierdalen, ziet fraaie panorama's en natuurbelevenissen in een van de mooiste landschappen van Duitsland.

Rijnland-Palts staat ook bekend om de wijn die hier in een uniek cultuurlandschap gedijt. Met de zes wijnbouwgebieden Pfalz Rijn-Hessen, Nahe, Ahr, Moezel en Midden-Rijn geldt Rijnland-Palts als een wijnparadijs, waar je na de wandeling bij de wijnboer in een kring een glaasje drinken of de diversiteit van de wijnen kunt ontdekken op de plek waar ze rijpen.

Deel dit artikel