Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nadat deze zomer wolvenkeutels op de Veluwe werden gevonden, hebben vrijwilligers van 'Wolven in Nederland' samen met Staatsbosbeheer camera’s op de Veluwe geplaatst en opnamen gemaakt van een wolf.

De beelden bevestigen dat er nog steeds een wolf rondloopt op de Veluwe. Wolven die op zoek zijn naar een nieuw leefgebied zijn moeilijk te monitoren. Ze leggen lange afstanden af en laten weinig sporen achter. Als een wolf langere tijd in hetzelfde gebied verblijft, zal het dier het gebied markeren door keutels vol in het zicht op zandpaden te leggen. Met behulp van zichtwaarnemingen, sporenonderzoek en cameravallen brengen vrijwilligers en onderzoekers zo goed mogelijk in kaart waar wolven aanwezig zijn.

Op de Veluwe zijn deze zomer meerdere keutels gevonden door vrijwilligers van Wolven in Nederland en Staatsbosbeheer, waarbij met behulp van DNA-onderzoek is vastgesteld dat het om een wolvin gaat die afkomstig is uit een roedel nabij Babben in het Duitse Brandenburg. Dit dier heeft in mei en juni in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel rondgelopen. De wolf die onlangs is gefilmd zou dezelfde wolvin kunnen zijn, maar het kan ook een ander dier zijn.

Deel dit artikel