Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is de winnaar van de aanbesteding van het nieuwe getijdennatuurgebied de Crezéepolder langs rivier de Noord. De provincie Zuid-Holland koos het Zuid-Hollands Landschap als de bieder met het beste plan en bod.

Het gaat om een stuk zeldzame, vrij toegankelijke deltanatuur. Veel donateurs van het Zuid-Hollands Landschap hebben geld gegeven om dit vogel- en plantenrijke zoetwatergetijdengebied te kunnen verwerven, beschermen en onderhouden. Directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers: 'We zijn ontzettend blij dat we de Crezéepolder nu echt kunnen kopen. We hebben eerder een actie voor de Crezéepolder op touw gezet. Dankzij de gulle giften van donateurs van onze stichting ontvingen we een aanzienlijk bedrag van de kosten voor aankoop en verdere ontwikkeling van het gebied.'

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap laat de Crezéepolder verder uitgroeien tot een vrij toegankelijke natuuroase op steenworp van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Bezoekers kunnen er wandelen en lopen de kans om veel vogel- en plantensoorten tegen te komen. Hele bijzondere soorten krijgen in de Crezéepolder weer de ruimte. Bijvoorbeeld de spindotter en echte heemst, de blauwborst en de lepelaar. Straks kun je er zelfs de bever en de visarend tegenkomen.

Deel dit artikel