Groene Wissels zijn rondwandelingen van station naar station, van 10 tot ruim 20 km. Begin en eind zijn altijd bij hetzelfde treinstation of bij dezelfde bushalte. De wandelingen zijn dus altijd gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (maar ook met eigen vervoer) en ze voeren je als wandelaar door de mooiste streken in heel Nederland. De wandelingen zijn bedacht en gemaakt door Bart van der Schagt, oud NS-medewerker en in zijn vrije tijd fervent wandelaar en fotograaf. De teller van het aantal Groene Wissels staat inmiddels al op meer dan 675 dagwandeltochten!

Dagwandeltocht door Beerzedal en Kampina. Deze prachtige natuurwandeling volgt op de heen- en terugweg niet alleen een flink stuk de loop van beek de Beerze, maar komt ook over lange graskaden strak langs het bijzonder florarijke overstroomgebied van deze beek.

© foto Bart van der Schagt

Dagwandeling over Koninklijk Landgoed De Horsten. Als voorafje wandel je allereerst door het fraaie wandelpark Rosenburgh. Daarna maak je een onvergetelijke, bijzonder gevarieerde wandeling door dit grotendeels authentieke landgoed, tevens de achtertuin van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

© foto Bart van der Schagt

Dagwandeltocht rond het Brabantse Sint Anthonisbos en de Ullingse Bergen. Nadat u door het gezellige centrum van het Brabantse brinkdorp Sint Anthonis bent gewandeld, maakt u een prachtige, zeer gevarieerde wandeling door het machtige Sint Anthonisbos met de Ullingse Bergen.

© foto Bart van der Schagt

Dagwandeltocht rond het Friese meer De Leijen. Wandel vanuit het mooie Friese dorp Opeinde een leuke, afwisselende dagwandeling rond één van de kleinere Friese meren. Vanwege de vele riet- en moeraslanden rond het meer zie je het meer overigens niet continu.

banner wandelsite 2023