Foto: Wandelnet
Foto: Wandelnet

Het Pelgrimspad bestaat uit 2 delen: deel 1 van het Pelgrimspad loopt van Amsterdam naar Den Bosch en deel 2 gaat van Den Bosch naar Visé. Het Pelgrimspad laat wandelaars de oude én huidige bedevaartscultuur in Nederland beleven.

Deel 1 van deze LAW start aan het Amsterdamse Begijnhof. De route gaat vervolgens door het Groene Hart over tiendwegen, jaagpaden, graskaden en boezemkaden. Als je Gorinchem bent gepasseerd loopt het Pelgrimspad langs dijken en uiterwaarden van de Bommelerwaard richting het vestingstadje Heusden (bekend van de Mariakapel). Vervolgens doe je de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen aan, om via Vught de provinciale hoofdstad 's-Hertogenbosch te bereiken.

Deel 2 van de LAW 7 is een heerlijke, afwisselende wandelroute van ’s-Hertogenbosch naar Maastricht. Het laat de schoonheid zienvan het Brabantse en het Limburgse landschap. Daarnaast maakt de route het katholieke volksgeloof gedurende de voorbije eeuwen voelbaar: veldkruisen op bijzondere plaatsen en kapelletjes waar wonderen hebben plaats gevonden. Daarbij maakt het Pelgrimspad je vertrouwd met de wereld van middeleeuwse pelgrims.

Een extra lus aan het eind van het Pelgrimspad, iets ten zuiden van Maastricht sluit bij Visé naadloos aan op de historische wegen naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Kijk hier voor meer informatie van de verschillende etappes van het Pelgrimspad deel 1

Kijk hier voor meer informatie van de verschillende etappes van het Pelgrimspad deel 2

Deel dit artikel