Westerborkpad © foto Wandelnet

Het Westerborkpad is in totaal 340 kilometer lang, waarbij je wordt meegenomen naar de inktzwarte periode van 1940-1945. De initiatiefnemer van Het Westerborpad was Jan Dokter; hij wandelde ter nagedachtenis aan zijn familieleden van de Hollandse Schouwburg te Amsterdam naar kamp Westerbork in het Drentse Hooghalen.

Zijn wandeling bleek de inspiratiebron voor het Westerborkpad van nu: een niet alleen indrukwekkende, maar ook een aangrijpende wandelroute langs 70 historische sporen uit de oorlogstijd en monumenten uit de jaren die volgden.

Het Westerborkpad bestaat uit 29 dagetappes waarbij je de spoorlijn volgt van de Hollandse Schouwburg naar kamp Westerbork. Deze wandelroute is in slechts één richting gemarkeerd met de bekende wit-rode markeringen. De routemarkering is - in tegenstelling tot andere LAW’s - tevens herkenbaar aan het logo met prikkeldraad. De route is overigens rolstoelvriendelijk en wordt ook ondersteund door een wandelgids. Er zijn een aantal unieke luisterplaatsen in het veld, waarbij talloze wetenswaardigheden je een beleving geven die past bij deze wandeling. De combi van ‘wandelen en beleven’ zorgt ervoor dat dit met recht een bijzonder wandelpad genoemd mag worden.

Kijk hier voor meer informatie over de etappes van het Westerborkpad

Deel dit artikel