Trage Tochten zijn avontuurlijke wandelingen door de natuur, het boerenland en de stad. Trage Tochten hebben een lengte van 5 tot 22 km en je wandelt zoveel mogelijk over onverharde paden. De bedenker van de Trage Tochten is routemaker Rob Wolfs;  zie WolfsWandelplan. Sinds 2017 werkt hij samen met Rutger Burgers van Bureau Routewerk, om de Trage Tochten uit te breiden naar alle delen van Nederland. Trage Tochten zijn wandelroutes voor liefhebbers van onverhard wandelen. 

Geniet met deze dagwandeling van de zomer in Zeeland. Maak een adembenemende wandeltocht op het Zeeuwse eiland Walcheren, langs de fraaie kust en in het achterland. Hier in de duinen hebben wandelaars het rijk alleen!

Polderlandschap bij Oudewater - foto Shutterstock

Dagwandeling over Tiendweg, Wiericke en jaagpad Hollandse IJssel. Meteen als je bij Oudewater de Tiendweg op loopt word je overweldigd door het  polderland van het Groene Hart. Heerlijk wandelen is het hier, met alsmaar gras onder je voeten en af en toe een om- of overstapje.

Koningsdiep - foto: Shutterstock

Dagwandeling langs Olterterp, Koningsdiep en Lippenhuisterheide. Maak een fraaie wandeling rond Beetsterzwaag, in het Friese coulisselandschap. Langs prachtig gelegen huizen wandel je over bospaden en imposante bomenlanen in de richting van het mooie kerkje van Olterterp.

© foto Djoie Krind

Rondwandeling bij Bergen, via het Oude Hof en Bergerbosch naar De Kerf. Vanuit het gezellige en sfeervolle kunstenaarsdorp Bergen maak je een afwisselende rondwandeling door de duinen richting Bergen aan Zee. Je wandelt over het vroegere tracé van de tram van Bergen naar Bergen aan Zee.

banner wandelsite 2023