Welkom in Eijsden, het zuidelijkste puntje van Nederland, bekend van het Dagboek van een Herdershond! Hier bevindt zich ons kleinschalig hotel, gevestigd in een karakteristiek pand uit 1898.

Een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen! Wandelend is het Limburgs Heuvelland en de Belgische Voerstreek gemakkelijk te bereiken.

bonheur 3

De geschiedenis

Het pand van Hotel le Bonheur is in 1898 gebouwd en was oorspronkelijk in gebruik als notariswoning. Vanaf 1914 komt er horeca in het statige herenhuis. In 1938 werd het pand gekocht door ‘opa Chrit’; hij verbouwde de notariswoning tot ‘cafe met bioscoopzaal’. Toen Chrit in 1946 stierf bleef de vrouw van Chrit, madame Pachen, achter met haar drie zonen. Zij bekommerden zich om bioscoop, frituur en cafe/hotel. In 1948 werd het pand opgeknapt en ontstond ‘Hotel Modern’, een hotel met 5 kamers. Toen in 1969 de bioscoop bezweel onder de extreme laag sneeuw op het dak betekende dat ‘einde cinema’. Nu is het statige pand volledig verbouwd en doet het dienst als Hotel le Bonheur en beschikt het over 11 kamers. Maar de bijzondere sfeer is er nog steeds…

bonheur 2

Prima uitvalsbasis

Eijsden is een prima uitvalsbasis om de prachtige en interessante omgeving goed te verkennen. Het hotel hotel/BenB is direct gelegen aan het Krijtlandpad en de Dutch MountainTrail loopt op 300 meter afstand langs Hotel le Bonheur.

Door de strategische ligging (ook met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar!) verblijf je er op een steenworp afstand van Maastricht, Valkenburg, Luik en Aken. Eijsden sluit uitstekend aan op het wandel- en fietsknooppuntennetwerk; je wandelt dus zo de Voerstreek in. De uitbaters Walter en Chantal wandelen zelf ook veel; ze geven je graag advies over de mooiste routes in de directe omgeving!

bonheur 4

We verwelkomen u graag als gast! En… rechtstreeks boeken is altijd de goedkoopste optie;)

Adres: Hotel le Bonheur, Wilhelminastraat 73, 6245 AV  EIJSDEN

Ga hier naar de website van Hotel le Bonheur

lokatiebonheur

Deel dit artikel