© foto Shutterstock

De beste manier om jezelf te ontspannen is door te wandelen. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de berg, een rustige en vredige omgeving en frisse lucht. Het is mogelijk dat je deze geweldige ervaring niet op andere plaatsen kunt krijgen.

Wandelen kan echter een gevaarlijke activiteit zijn als je het niet goed voorbereidt. Je kunt gewond raken of onderkoeld raken. Gelukkig kun je het risico minimaliseren wanneer je in de bergen met een noodgeval wordt geconfronteerd. Hoe beter je bent voorbereid, hoe veiliger je wandelervaring zal zijn. Nu kun je je clutch opbergen en je rugzak voorbereiden. Dan kun je hieronder enkele essentiële tips doen om veilig te wandelen.

Ga nooit alleen wandelen

Zelfs als je vaak gaat wandelen, moet je minstens één vriend(in) meenemen als je van plan bent te gaan wandelen. Wandelen in een groep kan een ernstig probleem waarmee je te maken kunt krijgen oplossen. Bovendien moet je je familie of je vrienden laten weten dat je gaat wandelen. Als je iets ergs overkomt, zal je familie om redding vragen. Zorg ervoor dat je vrienden je vergezellen en ervaring hebben met wandelen. Ze moeten de route kennen. Bovendien moeten ze weten wat ze moeten doen in een noodsituatie. Zorg er dan voor dat je alle dingen die je nodig hebt voorbereid en inpakt in een Zebra rugzak.

De 10 benodigdheden inpakken

Heb je al gehoord van de 10 Essentials? Er zijn 10 noodvoorzieningen. Deze items worden gebruikt om te reageren op noodsituaties. Zowel beginnende als ervaren wandelaars moeten deze items dragen. Tien essentiële zaken zijn een EHBO-doos, navigatieset, zonbeschermer, isolatie, verlichting, reparatieset, vuurstarter, voedsel, water en noodopvang. Je kunt deze essentiële kits in je Burkely tas stoppen. Isolatie-items zijn extra lagen, jas en regenjas. Bovendien zijn verlichtingssets een lantaarn, zaklamp en koplamp. Daarnaast zijn de voorbeelden van noodopvang ruimte deken, tent, zeildoek en slaapzak.

Extra water en snacks meenemen

Water is het essentiële item dat je mee moet nemen als je gaat wandelen. Je kunt inschatten hoeveel water je nodig hebt. Houd er rekening mee dat uitdroging een van de meest voorkomende problemen is waarmee wandelaars worden geconfronteerd. Het kan zijn dat je extra water nodig hebt als je gaat wandelen in droge lucht. Als het dragen van veel waterflessen te zwaar voor je is, kun je een filterapparaat meenemen. Deze filtratie tool is handig als je water bijna op is. Je kunt het water uit een meer of rivier zuiveren. Daarnaast is het meenemen van snacks ook belangrijk. Je kunt noten, energierepen of andere snacks meenemen om je energie een boost te geven.

Droog blijven

Onderkoeling kan niet alleen in de winter voorkomen. Als je kleding nat is door zweet of regen, kun je onderkoeld raken als je ze niet zo snel mogelijk verwisselt. Draag geen kleding van katoen. Deze stof kan makkelijk nat worden maar is moeilijk te drogen. Bovendien kun je onderkoeling voorkomen door je in laagjes te kleden. Dan moet je vochtafvoerende lagen dragen. Verkeerd kleding materiaal kan de lichaamswarmte afgeven, vooral als je nat bent. Verder dien je altijd een regenjas mee te nemen aangezien het weer onvoorspelbaar is.

Deel dit artikel