Wandelen is qua populariteit nog steeds groeiende. Lekker buiten zijn en bewegen is fijn en goed voor iedereen. Maar het vraagt zeker extra aandacht en zorg voor je voeten.

Omdat niet iedereen even geoefend is, hierbij een aantal nuttige tips van medisch pedicure Muriel Ruiter-Landzaat, tevens bedenker van de Van Eeghen Footcare hiking-kit...

Allereerst natuurlijk de schoenen. Koop goed passende schoenen en loop deze in voordat je er daadwerkelijk op uit trekt. Zo voorkom je blaarvorming. Als je merkt dat je schoenen ergens knellen, kijk dan of dit door goed inlopen nog verbetert. Zo niet, ga anders even langs bij een schoenmaker. Wellicht is een kleine ingreep van de schoenmaker voldoende om in de toekomst vele onbezorgde kilometers op je nieuwe schoenen af te leggen.

Verder zijn goede sokken en droge voeten belangrijk bij het voorkómen van blaren. In de afgebeelde hiking-kit zit kamferspiritus en voetpoeder om je voeten goed droog te houden. Mocht je uiteindelijk tóch nog blaren krijgen, dan zitten er ook alcoholpads, blarennaaldjes en blarenpleisters in de kit. Zo kun je je wandeltocht plezierig voortzetten.

eeghen hikingkit 2

Na een intensieve dag lopen is een goede verzorging van je voeten geen overbodige luxe. Hiervoor zit in de hiking-kit een pepermuntcrême. Dit werkt verkoelend na het wandelen. De volgende dag kun je dan weer met 'nieuwe' voeten op pad.

De hiking- kit is samengesteld door een medisch pedicure, met jarenlange ervaring in het verzorgen van voeten van wandelaars en marathonlopers. Met deze hiking-kit heb je in één keer alles in huis voor het onderhoud aan- en verzorging van je voeten. O ja… de Van Eeghen Footcare producten worden volledig geproduceerd in Nederland!

Meer informatie of direct bestellen van de hiking-kit kan via de website van Van Eeghen Footcare.

 

Deel dit artikel