Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het inpakken van een rugzak kan een wandeltocht maken of breken. Om je rugzak goed in te pakken ga je als volgt te werk: Leg de rugzak op de rug of zet 'm rechtop. Begin met de grootste en zwaarste artikelen.

Steek alles wat je nodig hebt om te slapen onderin de rugzak. De zwaarste spullen worden zo dicht mogelijk bij de rug geplaatst, anders gaat de rugzak overhellen. De zware spullen horen qua hoogte net boven de heup en onder de schouders. Als deze hoger komen te zitten, raak je sneller uit balans. De rest van de spullen gaan er om heen. Dingen die je regelmatig nodig hebt onderweg stop je bovenin of in een zijvak.

Het slaapmatje hangt in de regel buiten je rugzak. Hang geen slaapzakken of pannen aan de buitenkant. Het slingeren werkt vermoeiend en het geluid kan irriterend zijn. Bovendien kun je ergens achter blijven haken. Stop ook geen spullen in je rugzak die scherp zijn of kunnen irriteren tijdens het lopen.

Als de rugzak is ingepakt, leg je deze op de grond met het rugpand onder. Met de knieën kun je de rugzak zo plat mogelijk aandrukken om vervolgens de compressiebanden aan te trekken. Als je flink moet proppen om alles in de rugzak te krijgen, dan komt er teveel druk te staan op de ritsen en sluitingen. In dat geval moet je toch enkele dingen achterlaten. Klaar? Vertrekken maar!

Deel dit artikel