De vernieuwde Lowe Alpine AirZone Trek rugzak betekent een revolutie op het gebied van ventilerende draagsystemen en werd daarom vóór de introductie reeds bekroond met twee belangrijke vakprijzen. Dat kwam niet vanzelf: er werd meer dan twee jaar aan de rugzak ontwikkeld en er werden wel 30 prototypes gemaakt.

Het door Lowe Alpine ontwikkelde AirZone+ draagsysteem kenmerkt zich door de gepatenteerde FormKnit™-technologie. Deze verbluffende, uit één stuk gebreide, naadloze constructie zorgt bij minimaal gewicht voor maximale ventilatie en een snelle droogtijd. Zo wordt doeltreffend een warme of natte rug voorkomen. Het rugpand is bovendien in een handomdraai verstelbaar voor een optimale pasvorm, terwijl de nieuw omwikkelde, geïntegreerde heupgordel mét lendensteun je de hele dag een ongekend draagcomfort biedt.

ws fte 91 ra 33 airzone trek

ws fte 91 ra 33 airzone trek backDraai de rugzak om en je ontdekt dat de functionaliteit niet bij het rugpand ophoudt: de AirZone Trek zit vol met handigheden, die je het leven onderweg vergemakkelijken. Het grote hoofdvak is toegankelijk via een brede opening aan de bovenkant of via een rits aan de voorzijde. Een interne verdeler scheidt je slaapspullen van je daguitrusting en een flexibele uitbouw geeft desgewenst nog 10 liter extra inhoud. De klep heeft een groot bovenvak, waarin de grootste wandelgidsjes passen en een binnenvak met rits voor je portemonnee en sleutels.

Dankzij compressiebanden aan de zijkant en de onderkant kan alles wat je meneemt worden gestabiliseerd en zelfs een matje extern worden bevestigd. Wandelstokken zijn snel en eenvoudig vast te maken met de flexibele TipGrippers en als je de rugzak in winterse of alpiene omstandigheden gebruikt, kunnen moderne ijsbijlen worden bevestigd met de geïntegreerde HeadLockers. Er zijn praktische, elastische zijvakken voor je waterflessen en een groot ‘stretch’ stouwvak aan de voorkant, waarin waterdichte of warme kleding onderweg snel en toegankelijk kan worden opgeborgen.

De bekroonde Lowe Alpine AirZone Trek biedt ultiem comfort en ademend vermogen, zelfs in de warmste omstandigheden in het meest uitdagende terrein.

Er zijn twee heren- en twee damesmodellen leverbaar:

FTE-90 AirZone Trek 45:55 - adviesprijs € 169,95
FTE-89 AirZone Trek 35:45 - adviesprijs € 159,95
FTE-92 AirZone Trek ND43:50 - adviesprijs € 169,95
FTE-91 AirZone Trek ND33:40 - adviesprijs € 159,95

Meer informatie vind je op de website van Lowe Alpine.

Deel dit artikel