Het begon allemaal in 1981 op zolder in een rijtjeshuis in Sheffield, waar Rab Carrington de eerste slaapzak maakte die zijn naam droeg. Rab’s jarenlange berg­ervaring was duidelijk herkenbaar in de ingenieuze, met de hand genaaide ontwerpen. Al snel was er veel vraag van de lokale klimgemeenschap. Daar bleef het niet bij...

De zolder werd een kleine fabriek, waar slaapzakken en jassen voor buitensporters van heinde en verre werden gemaakt. Nu, bijna 40 jaar later, vind je Rab’s duurzame ontwerpen overal ter wereld waar avontuurlijke individuen de elementen trotseren. Verkrijgbaar in alle gespecialiseerde outdoorwinkels in de Benelux, w.o. drie inspirerende shop-in-shops: Kathmandu Utrecht en Amterdam en Zwerfkei Woerden. Rab herenkleding en slaapzakken vind je in alle 40 Bever winkels.

kleding womens meridian jacket bluekleding womens meridian jacket ruby

Meridian Jacket

Het duurzame, waterdichte en compacte Meridian jacket is ideaal voor wandelen onder wisselende weersomstandigheden. Een lichte- en goed ademende jas, gemaakt van het robuuste, gerecyclede GORE-TEX® PACLITE® Plus, waardoor comfort en bescherming optimaal zijn. De Meridian kun je het hele jaar door dragen en heeft een normale pasvorm, die kan worden aangepast met behulp van zoomkoord en verstelbare manchetten. Bij grote inspanning zorgen twee YKK® okselritsen voor ventilatie en koeling. Een ruime - deels elastische - capuchon met een stijve klep houdt de wind en regen uit je gezicht. De Meridian is er voor wandelaars die er óók met wisselvallig weer op uit trekken. Leverbaar voor mannen en vrouwen. Prijs: €249,95.

Meer informatie vind je op de website van Rab.

Deel dit artikel