Het is bijna 40 jaar geleden dat de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld. Het is daarom geen verrassing dat dons een integraal onderdeel is van Rab's Masters of Insulation-erfgoed en dat het wordt gebruikt in veel van Rab's hoogwaardige producten die maximale bescherming en comfort bieden voor elk soort bergavontuur.

Rab is er trots op dat al het dons dat ze gebruiken ethsch verantwoord is. Vanaf de herfst van 2020 wordt de iconische en best verkochte Microlight-donscollectie van Rab volledig bijgewerkt en duurzamer dan ooit tevoren, met gebruik van P.U.R.E Recycled Down en 100% gerecyclede buitenmaterialen.

uitrusting rab rodejas 2

uitrusting rab rodejas 1

 Waarom gerecycled dons gebruiken?

Het gebruik van gerecycled dons betekent:

  • Minder afval naar de stortplaats brengen omdat dons eindeloos recyclebaar is;
  • Behoud van de integriteit als waardevol materiaal;
  • Terugwinning van afval na consumptie, zoals beddengoed en kussens;
  • Minder water gebruiken, minder energie gebruiken en resulteren in een lagere CO2-voetafdruk dan maagdelijk dons. 

Hoe wordt gerecycled dons geproduceerd?

Gerecycled dons is ganzen- of eendendons dat is gerecycled uit zogenaamde postconsumentenbronnen; dat zijn bijvoorbeeld donzen dekbedden en kussens. Het gerecyclede dons wordt gewassen, met stoom gedroogd, gesteriliseerd en gesorteerd en vormt een hoogwaardig alternatief voor het inkopen van nieuwe materialen en vermijdt het storten van afvalproducten. 

Wat is P.U.R.E Recycled Down?

P.U.R.E is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (G.R.S). P.U.R.E-producten zijn verkrijgbaar in verschillende vulvermogenskwaliteiten en bieden hetzelfde thermische isolatiepotentieel als virgin dons. Dons en veren gecertificeerd volgens P.U.R.E worden op dezelfde manier behandeld als virgin dons. 

De nieuwe Microlight-stijlen, gemaakt voor duurzaamheid

In de herfst van 2020 komen Rabs bestverkochte Microlight-donsjacks terug met een geüpdatete ontwerpesthetiek, body-mapped baffle-technologie en gerecyclede materialen; het verbeteren van wat al het definitieve donsjack met microbaffle is, of je nu op zoek bent naar veeleisende alpiene avonturen of dichter bij huis klimt.Met behulp van body mapping-principes en een combinatie van micro- en nano-schotten, wordt de 700FP-dons nu intelligent verdeeld door de jas en levert meer warmte aan de kern van het lichaam waar het het meest nodig is. Zeer technische Pertex Quantum ripstop nylon stoffen bieden uitstekende bescherming en zijn zacht en opvouwbaar.

Meer informatie over de Microlight Down Collectie? Kijk dan op de website van Rab.

Deel dit artikel