Meindl is natuurlijk vooral bekend om de productie van kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen. Het Beierse familiebedrijf ontwikkelde echter ook speciale wandelsokken voor dames en heren. Want om de beste symbiose tussen voet en schoen te bereiken en de functies optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal.

Meindl begrijpt de anatomie van de voet precies en weet aan welke belastingen de voet elke dag wordt blootgesteld. Daarom is er een sokken­collectie ontwikkeld die aan alle eisen voldoet qua functionaliteit, pasvorm en bescherming op cruciale punten.

MT1

Een sneakersok, gemaakt van hoge kwaliteit synthetische garens voor multifunctioneel gebruik in lage schoenen en sneakers bij gemiddelde temperaturen. De materiaalmix optimaliseert de snelle afvoer van vocht van de voeten. Ergonomische ventilatiekanalen zorgen voor een goed klimaat in de schoen. De sokken zijn anatomisch ontworpen met een extra versterkte hiel en teen. Ze optimaliseren het houvast in de schoen en beschermen de voet tegen schuren en dus tegen blaarvorming. Een comfortabele tailleband voorkomt dat de sok wegglijdt en de geïntegreerde spoiler verbetert de pasvorm en voorkomt wegglijden in de hiel.

MT3

Een multifunctionele, lichtgewicht wandelsok met Merinowol, geschikt voor gemiddelde temperaturen. Ze verwarmen de voeten bij kou en zorgen voor afkoeling bij hitte. De anatomisch­ gepolsterde, extra versterkte hiel en teen optimaliseren het houvast in de schoen en beschermen de voet extra tegen schuren en dus blaarvorming.

uitrusting meindl sokken

MT6

Met de Merinosok heeft Meindl een technische trekkingsok ontwikkeld. De Merinogarens compenseren optimaal en door de tweelaags constructie. De biokeramische garens aan de binnenkant en de ergonomische ventilatiekanalen zorgen voor een zo optimaal mogelijke temperatuuraanpassing in de schoen. De anatomisch gepolsterde, extra versterkte hiel en teen optimaliseren het houvast in de schoen en beschermen de voet ook nog eens extra tegen schuren en dus blaarvorming.

MT8 

Warmere wandelsok en de eigenschappen van de MT6 gelden in dezelfde mate voor de MT8. In de MT8 is echter extra merinowol verwerkt. Deze sok is zeer geschikt voor de hogere wandelschoenen en trekking tochten in het koudere seizoen.

  • De MTsocks Lady zijn in diverse kleuren verkrijgbaar in maat 36-38/39-41 en 42-44
  • De MTsocks Men zijn in diverse kleuren verkrijgbaar in maat 39–41/42–44 en 45-47
Deel dit artikel