Le Tombeau du Géant © foto WBT/JP Remy

Geeft alleen het woord ‘Ardennen’ je al de vakantiekriebels? Dat is niet zo gek: de Belgische Ardennen geven je een heerlijk buitenlandgevoel. Terwijl de streek toch zo lekker dichtbij is en je er in elk seizoen volledig aan je trekken kan komen. Je kan er gemakkelijk naartoe om eens een nieuw en indrukwekkend wandelgebied te ontdekken op een paar uurtjes reizen.

Ruige natuur van beboste heuvels en stromende rivieren. Gemoedelijke dorpjes en stadjes met huizen van natuursteen. In de Belgische Ardennen vind je altijd wel een plekje waar je nog niet bent geweest. En… de natuur nodigt je steeds uit voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt er een dicht netwerk van wandel- en fietstochten, zodat je altijd wel een route van jouw voorkeur kan uitzoeken.

In Botassart bijvoorbeeld…

Deze leuke wandeling van 13 km vertrek je vanaf 'Le Tombeau du Géant' in Botassart. De route voert je langs de oevers van Semois-rivier. Dat is een echt juweeltje! Als je op het uitzichtpunt van Botassart staat, kan je de prachtige meander van de Semois in volle glorie aanschouwen. Voeg daarbij de groene gordel die de rivier omringt en je kan je vast voorstellen hoe mooi het er is. En zodra je dicht bij het water bent, zal je zien dat de tinten van de kronkelende rivier als in een schilderij variëren van blauw tot fosforescerend groen.

wandelvakantie bouiloon 2 wbt denis closon pont sur la semois

Uitzicht op de brug over de Semois © foto WBT/Denis Closon

Of wandel rond het Kasteel van Bouillon…

Deze mooie wandeling van bijna 7 km vertrekt in de eeuwenoude stad Bouillon en brengt je naar de Semois. Vanaf het startpunt bij de stenen bogen van de ‘Pont de la Poulie’ heb je een geweldig zicht op de burcht van Bouillon. Het is een formidabele vesting, die tot in de 19e eeuw door zijn opeenvolgende bewoners werd ingericht. Het kasteel bleef vooral beroemd om de held van de eerste kruistocht, Godfried van Bouillon. De wandeling volgt de Semois en brengt je dan naar de abdij van Cordemois. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten.

wandelvakantie bouillon 3 bhushavali view from bouillon castle

Uitzicht vanaf het Kasteel van Bouillon © foto Bhushavali

Meer informatie vind je op de website van VISIT Wallonia.

 

Deel dit artikel