Badenweiler © foto Badenweiler Staatspa

Badenweiler in de regio Baden is centraal gelegen in het drielandenpunt van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Achter je ligt het Zwarte Woud en aan je voeten liggen de wijngaarden van het Markgräflerland.

Te midden van dit alles vind je rustgevend thermaal water. Badenweiler is genieten, beleven en ontspannen tegelijk. Het klimaat is er mild, de natuur is er prachtig en de lucht is er kwalitatief zó goed, dat Badenweiler de titel ‘kuuroord’ heeft gekregen en die ook met verve mag dragen.

Rugzak op en gaan

De ene dag ga je op pad in het Zwarte Woud, de volgende dag loop je tussen de wijngaarden. Vanuit Badenweiler heb je de mogelijkheid door twee totaal verschillende landschappen te wandelen. Als dat nog niet genoeg voor je is: in het hoogseizoen zijn er bijzonder fraaie, begeleide wandeltochten in de aangrenzende regio's van de Vogezen en de Zwitserse Jura.

wandelvakantie badenweiler wandelaars

Prachtige wandelroutes in de omgeving © foto Marc Schäfer

Ook voor fietsers veel te doen

Of je nu een ontspannen vrijetijdsfietser, een mountainbiker of een ambitieuze wielrenner bent; door de grote diversiteit aan routes rond Badenweiler vind je als fietsliefhebber gegarandeerd een favoriete tocht. Ook interessant: twee keer per week kan je gaan toeren onder begeleiding van lokale gidsen. Je komt dan op plekjes waar je anders niet zo gauw komen zal. E-bikes kan je er ter plaatse huren (het is overigens verstandig deze vooraf te reserveren).

wandelvakantie badenweiler fietser

Ook voor fietser is er volop keuze voor mooie routes © foto Marc Schäfer

Wijnliefhebber

Badenweiler wordt omringd door vele wijnhuizen en wijncoöperaties waar je als wijnliefhebber de heerlijke wijnen direct ter plaatse kunt proeven. De wijngebieden Kaiserstuhl en Elzas liggen eveneens op slechts een paar kilometer afstand.

wandelvakantie badenweiler proost adobestock

Wijnliefhebbers komen aan hun trekken © foto Marc Schäfer

Cassiopeia thermale baden

Weldadig thermaal water, goed verzorgd saunaplezier, ontwikkelde badcultuur in het Romeins-Ierse bad en wellness uit het Oosten en het Westen. De met 5 wellnesssterren bekroonde Cassi-opeia Therme is niet alleen goed voor je gezondheid, maar vanwege de schoonheid en de stijlvolle ambiance ook een balsem voor je ziel.

wandelvakantie badenweiler koepel

Tuin van kuuroord © foto Marc Schäfer

Badense keuken

De keuken van Baden wordt beschouwd als één van de beste van Duitsland. De nabijheid van Frankrijk en Zwitserland blijkt uit veel recepten. Je kan er niet alleen genieten van plaatselijke specialiteiten, maar van heerlijke gerechten uit de hele regio.

wandelvakantie badenweiler burcht borrel

Badense keuken: gevarieerd en goed © foto Marc Schäfer

Botanische- en culturele schatten

Het kuur- en kasteelpark van Badenweiler herbergt een rijkdom aan boomsoorten. Dankzij het milde klimaat komen hier sequoiabomen, sparren uit het Zwarte Woud en mediterrane bomen samen. Een wandeling door de tuinen van het kuuroord is een absolute aanrader. Je wandelt langs Romeinse badruïnes naar het kasteel van Baden, waarbij je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over het Rijndal. Bij helder weer kijk je zelfs tot aan de Vogezen!

Service voor gasten

  • Gratis bus- en treinreizen
  • Rondleidingen met elektrische voertuigen
  • Begeleide fiets- en wandeltochten
  • Veel evenementen, van traditioneel tot zeer modern

Aanbiedingen en pakketten van accommodaties

Regelmatig zijn een aanbiedingen voor een verblijf in Badenweiler. Bijvoorbeeld 3 dagen ‘Little Time Out’ inclusief Cassiopeia Therme en wellnessbehandelingen vanaf € 180

Vakantiemagazine & informatie

Badenweiler Toerisme GmbH, Schlossplatz 2, 79410 Badenweiler, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie vind je op de website van Badenweiler Tourismus

Deel dit artikel