© foto Tecklenburger Land Tourismus e.V. / Rudi Schubert

Een betoverend landschap en genieten van cultuur en culinaire lekkernijen… De Teutoschleif(ch)en (prachtige ‘premium’ rondwandelingen met een topkwaliteitskeurmerk) in Tecklenburger Land bieden veel mogelijkheden om tijdens heerlijke wandelingen onverwachte cultuur- en natuurschatten te ontdekken.

En dit alles zonder ook maar iets van de culinaire hoogstandjes in deze regio te hoeven missen.

wandelvakantie tecklenburg teutoschleifchen tecklenburger land tourismus e. v. rudi schubert

© foto Tecklenburger Land Tourismus e.V. / Rudi Schubert

Natuur en cultuur

Soms is het ‘bikkelen’ met een stevige beklimming, even later maakt een turkooisblauwe kloof veel indruk. En weer even later doemen plotseling betoverende rotsen voor je op. Iedereen die in het Tecklenburger Land de Teutoschleife(ch)en bewandelt, kan zich verheugen op een indrukwekkende natuur- en cultuurervaring. In totaal 18 premium wandelroutes slingeren door het panoramische Teutoburgerwoud. Ze leiden je naar de allermooiste plekjes van het indrukwekkende wandelgebied tussen Münster en Osnabrück. Het wandelgebied biedt een unieke combinatie van betoverende landschappen en veel cultureel genot tijdens eenvoudige- tot middelzware rondwandelingen.

Groot en divers aanbod

Het zogenaamde Toscane van het Teutoburgerwoud fascineert met de zacht glooiende heuvels, pittoreske boerderijen, kenmerkende vakwerkhuizen en een prachtig mozaïek van weilanden en bossen. Maar je kan er ook stuiten op schilderachtige merenlandschappen, idyllische paden langs de rivier en prachtige paarse heidevelden. Ondertussen trekken historische dorpen en steden je aandacht met een kunst- en cultuuraanbod van topklasse. Het aanbod is groot en divers, zoals onder andere betoverende musicals in een middeleeuwse kasteelruïne, spannende concerten in een waterburcht of toptentoonstellingen in een oud kloostercomplex.

wandelvakantie tecklenburg hockendes weib tecklenburger land tourismus e.v. alexander schwarz

Hockendem Weib © foto Tecklenburger Land Tourismus e.V. / Alexander Schwarz

Pareltje

Ook de wonderen van de natuur zijn in deze regio in al hun originaliteit te bewonderen. Een echt pareltje is de Lengericher Canyon, die met het turkooisblauwe water glinstert als een juweel. Het natuurreservaat Heiliges Meer - een uitgestrekt merenlandschap - beschikt over een verscheidenheid aan habitats met een hoge biodiversiteit. Naast de vele paden langs het water kan je er fascinerende rotsformaties tegenkomen. Vooral de Dörenther Klippen met uitermate bizarre rotsformaties, zoals het legendarische, met sagen en mythen omringde Hockendem Weib. Het bijzondere aan de Teutoschleif(ch)en is dat elke tocht een heel eigen karakter uitstraalt. Bijna geen enkele regio kan bogen op de combinatie van zoveel verschillende natuurlijke landschappen in zo’n klein gebied. En welke rondwandeling je ook kiest; er zijn altijd en overal aangename plekjes, gezellige bankjes in het bos of rustieke restaurants, die je steeds uitnodigen tot een korte pauze.

wandelvakantie tecklenburg canyon tecklenburger land tourismus e.v. malecha lutz

Lengericher Canyon © foto Tecklenburger Land Tourismus e.V. / Malecha Lutz

Kortere wandelingen

De Teutoschleifen zijn premium wandelpaden van zes tot 13 kilometer en ze zijn ideaal als tocht van een halve dag. Je kan overigens ook genieten van kortere rondwandelingen, de zogenaamde Teutoschleifchen, met trajecten tot maximaal zes kilometer. Door de overzichtelijke afstand zijn deze ideaal voor beginnende wandelaars en gezinnen met kinderen. En met geocaching - een 'moderne' speurtocht op de Teutoschleif(ch)en - wordt wandelen een spannende bezigheid, met veel plezier voor het hele gezin.

Meer informatie vind je op de website van Teutoschleifen

wandelvakantie tecklenburg teutoschleife tecklenburger land toursimus e.v. foto rudi schubert

© foto Tecklenburger Land Tourismus e.V. / Rudi Schubert

Deel dit artikel