© foto TVE/F. Consolati

Afwisselende wandel- en fietspaden, historische stoomtreinen, meer dan 850 jaar mijntraditie, indrukwekkende cultuurschatten en wereldberoemd vakmanschap; het Erzgebirge verrast in elk seizoen met bijzondere ervaringen.

Een regio boordevol geschiedenis en spannende verhalen, die zich onder andere afspelen in het interessante mijnbouwgebied Erzgebirge/Krušnohoří, dat sinds juli 2019 op UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

erzgebirge 6 kammweg

© foto TVE/Dirk Rueckschloss

Onverwachte perspectieven

Meer dan 5.000 kilometer aan goed ontwikkelde paden bieden tal van mogelijkheden voor geweldige wandelervaringen in het prachtige, door mijnen gedomineerde landschap. Culturele schatten, pittoreske plekjes en proeven van prachtig vakmanschap wachten erop om door jou ontdekt te worden.

De rondwandeling ‘Sporen zoeken in de Dippoldiswalder Heide’ bijvoorbeeld. Deze wandeling voert je via schilderachtige beukenbossen naar historische plekken en adembenemende uitzichten. En het ‘Deutsche Stuhlbaumuseum’ biedt inzicht in de ontwikkeling van het handmatig maken van stoelen tot industriële productie. Als je op een dag vermoeide wandelvoeten hebt is een tochtje met de door stoom aangedreven ‘Weißeritztalbahn’ een onvergetelijke ervaring.

erzgebirge 3 foto tve studio2media800a0958

© foto TVE/Studio2Media

Het Köhlerlehrpfad loopt bijna 13 kilometer rond het idyllische dorpje Sosa, een wijk van Eibenstock. Tijdens de wandeling ontdek je stap voor stap hoe houtskool op ambachtelijke wijze werd vervaardigd dooe hout in een oven te verbranden om op deze wijze houtskool te produceren. Het is één van de ‘Herzwege’ in het Erzgebirge, wandelingen die een gunstige uitwerking hebben op hart en bloedsomloop. Volledige bewegwijzering, talrijke belevenissen onderweg en uitnodigende rustplaatsen zorgen voor een heerlijke wandelervaring. Of je nu een ontspannen wandeling wilt maken, met je gezin op pad wilt of sportieve ambities nastreeft; het Erzgebirge heeft voor iedereen de gewenste wandeling.

erzgebirge 4 dirk rueckschloss 1182

© foto TVE/Dirk Rueckschloss

Bergpad Kammweg Erzgebirge-Vogtland

“Op de Kammweg krijgt de natuur zoveel ruimte dat ze opgaat in de ruimte.” Dit citaat van Franziska Consolati vat de 287 kilometer lange langeafstandswandelroute Kammweg Erzgebirge-Vogtland treffend samen. Het pad loopt van Altenberg in Saksen naar Thüringen, waar het overgaat in de Rennsteig. Wandelliefhebbers genieten van de stilte onderweg, de zuiverheid van de frisse berglucht, het weelderige groen van de bossen en de uitbundige kleuren van de bergweiden. Met een beetje geluk kan je in het natuurpark Erzgebirge-Vogtland zeldzame dieren en planten tegenkomen. De route leidt je over de hoogste toppen van het Erzgebirge en trakteert je dientengevolge op prachtige uitzichten over het prachtige landschap. De Kammweg mag met recht de titel ‘Qualitätswanderweg’ dragen: de bewegwijzering is uitstekend en de gastvrije uitbaters van horeca-accommodaties langs de route zijn uitstekend voorbereid op wandelaars. Je kan de Kammweg in etappes doen, maar ook als dagwandeling vanuit een bepaalde aan de route gelegen plaats. Via je smartphone kan je overigens de erg populaire ‘wandelpins’ in het Erzgebirge verzamelen. De praktische metgezel is de app ‘SummitLynx’, waarmee je een digitaal reisboek kunt maken.

erzgebirge 9 springbrunnenmarkt foto tve uwemeinhold24

© foto TVE/Uwe Meinhold

Familietijd

Tijd om te dromen. Tijd voor gedeelde ontdekkingen. Tijd voor actieve avonturen. Tijd voor ontspanning. En vooral… géén tijd voor verveling, ongeacht het weer! De unieke natuur lokt jong en oud om naar buiten te gaan. Sprookjesachtige rondwandelingen zorgen voor spanning en afwisseling tijdens het wandelen. De van boomstronken gemaakte bosgeesten betoveren je op de ‘Waldgeisterweg’ en Roodkapje en Doornroosje brengen op de ‘Wurzelrudis Märchenrundweg’ veel jeugdherinneringen naar boven.

TIP: 
De app ‘Erzgebirge Experience’ is gratis beschikbaar als premiumversie voor iOS en Android en biedt je veel inspiratie tijdens je verblijf in het Erzgebirge

Himmel- und Höllenweg

Een spannend avontuur is de wandeling ‘Himmel- und Höllenweg’ rond Schellerhau. Veel plezier en unieke ervaringen zijn gegarandeerd tijdens deze ontdekkingstocht met Teufelino! Na een spannende dag vol activiteiten wachten de talrijke recreatie- en avonturenzwembaden in de regio op je; ze bieden je alle gewenste wellness- en zwemplezier. En mocht het weer niet zo geschikt zijn voor buitenactiviteiten, dan zijn er meer dan voldoende indoormogelijkheden in de regio op het gebied van techniek, kunst, spel en ontspanning. Er zijn talrijke showmijnen, musea en ​​indoor-speelwerelden, bijvoorbeeld in het Sonnenlandpark of het recreatiepark Oskarshausen. Een ding is zeker: bij de talrijke partners van de organisatie ‘Familienurlaub in Saksen’ zijn kleine en grote vakantiegasten in het Erzgebirge in goede handen.

erzgebirge 8 foto tve uwe meinhold 05

© foto TVE/Uwe Meinhold

Ook steden als Seiffen, Olbernhau, Oederan, Freiberg, Eibenstock en de kuuroorden Altenberg en Oberwiesenthal worden gekwalificeerd als gezinsvriendelijke vakantieoorden. Ze bieden de beste voorwaarden om zker te zijn van een ​​zorgeloze vakantie. Na een actieve dag kan je je tegoed doen aan vele regionale lekkernijen op een gezellig terrasje of heerlijk ontspannen in een van de vele thermale baden. Je bent van harte welkom in het Erzgebirge voor een heerlijke actieve vakantie!

erzgebirge 1 dirk rueckschloss

© foto TVE/Dirk Rueckschloss

Wandelarrangement

Wandelen zonder bagage op het Kammpad, een totaalpakket voor een zorgeloze wandelvakantie op de Kammweg. Wat krijg je daarvoor?

  • 8x overnachtingen met ontbijt 7x lunchpakket 7x bagagevervoer 1 wandelkaart
  • De prijs per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer is vanaf €806

Kijk hier voor meer informatie over dit wandelarrangement

Informatie en boeken:

Informatie aanvragen kan via Erzgebirge Tourismus e.V., Adam-Ries-Straße 16, 09456 Annaberg-Buchholz. T +49 (0)3733/188 00 0

Ga naar de website van Erzgebirge Tourismus

 

Deel dit artikel