Pfälzer Weinsteig © foto Dominik Ketz
Pfälzer Weinsteig © foto Dominik Ketz

Rijnland-Palts heeft een enorm netwerk van bekroonde langeafstandswandelroutes en talrijke gecertificeerde rondwandelingen. De uitstekend bewegwijzerde wandelroutes zijn geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria en bieden niet alleen unieke uitzichten, maar ook mogelijkheden voor een heerlijke picknick.

Rijnland-Palts is echter ook een land van cultuur en elke regio brengt zijn eigen geschiedenis van meer dan 2000 jaar mee, die nog steeds te vinden is in de landschappen, kastelen, paleizen en tradities - van de Romeinse gebouwen in Trier tot de middeleeuwse kastelen en paleizen aan de Rijn en de Moezel.

Tijdens een outdoorvakantie kunt u natuur en cultuur perfect combineren. Vooral de regio's rond de Rijn en de Moezel staan vol met kastelen, oude ruïnes en burchten. Maak een reis door de tijd, van de oudheid tot de middeleeuwen en ontdek de schatkamer van Rijnland-Palts te voet.

wandelvakantie moselschleife dominik ketzMoselschleife © foto DominikKetz

Neem kasteel Eltz – een prachtig voorbeeld van een echt Duits ridderkasteel! Het kasteel is al meer dan 800 jaar in het bezit van de familie Eltz. En het is nog helemaal in tact. Het droompad "Eltzer Burgpanorama" voert u naar de hoogvlaktes van het Moezelplateau, langs de bruisende Elzbachstroom tot aan de sprookjesachtige burcht!

Tijdens een wandeling op de legendarische Rijnroute (10e etappe Kamp-Bornhofen – Braubach) komt u een van de meest opvallende bezienswaardigheden in het Rijndal tegen: de Marksburg in Braubach bij Koblenz. Het enige nog nooit vernielde kasteel op de heuveltop van de Midden-Rijn, dat majestueus boven de Rijn uittorent, is een symbool van de Rijnromantiek en nodigt het hele jaar door uit om het te bezoeken.

wandelvakantie pfaelzer weinsteig 2 dominik ketzPfälzer Weinsteig © foto Dominik Ketz

Op de smalle bergkam van de Sonnenberg staat de Rijksburcht Trifels, hoog boven het kleine stadje Annweiler in de Pfalz. Het fort was de staatsgevangenis in het het Staufer-tijdperk. De beroemdste gevangene was de Engelse koning Richard de Leeuwenhart. De burcht ligt midden in het biosfeerreservaat het Pfälzerwald. Dit gebied bevat vele gecertificeerde wandelroutes en maken de regio tot een van de grootste wandelgebieden in Rijnland-Palts. De Rijksburcht Trifels is te bereiken via een wandeling op de “Pfälzer Weinsteig” (9e etappe Annweiler am Trifels – Klingenmünster).

Uiteraard zijn er nog talloze andere wandelingen naar burchten en kastelen in Rijland-Palts te vinden. Klaar om ontdekt te worden... Herzlich willkommen in Rheinland-Pfalz!

dzt kooperation institution dina4 unten nl

Deel dit artikel