‘Belles Balades en Bretagne’, het zou de titel van een fraai chanson kunnen zijn. Nee, het is een mooie omschrijving hoe mooi de wandelingen aan de Atlantische kust van Bretagne zijn. Het is het Frankrijk van ruige rotskusten en lange zandstranden...

Het is ook het groene Frankrijk vol bremvelden en rozentuinen Het is het Keltische Frankrijk vol feeën, meerminnen en steencirkels. Het is het fijnproevers Frankrijk van ‘kakelverse’ fruits de mer, coquilles en oesters op tafel.

De LAW GR-34 is meer dan 2000 km lang en volgt de kust van Bretagne in zijn geheel en wordt tot één van de mooiste kustpaden van Europa worden gerekend. STAP Reizen heeft drie van de mooiste stukken uitgekozen om daar drie schitterende trektochten van te maken.

wandelvakantie bretagne stap reizen fr fin tr 19 04 22 040

Côtes d’Armor

Van al die kilometers behoort de Côtes d’Armor – de roze granietkust - tussen Paimpol en Trébeurden tot de mooiste stukken. Je loopt er 6 dagen lang door een onbeschrijfelijk mooi kustlandschap, langs beschutte baaien die bijna subtropisch aandoen, door beschutte tuinen overladen met mediterrane planten, over felwitte stranden langs het tropisch azuurblauwe zeewater en de rozerode granieten rotsrichels van Ploumanac’h en Trégastel. Je valt van de ene verbazing in de andere. En s’ avonds weet je je verzekerd van aantrekkelijke onderkomens en kan je je verheugen op het dagmenu van de chefkok.

wandelvakantie bretagne stap reizen fr fin tr 19 04 22 019

Finistère

De tweede trektocht volgt de zuidkust van Bretagne in de fascinerende streek Finistère. De GR-34 volgt hier heel secuur de kustlijn in het begin begroeid met pijnbomen, later kaal en bedekt met heide. Deze kust is nog niet volgebouwd, niet overladen door toerisme, nog niet .... De vissershavens leven hier nog puur van de visvangst en de kroegen aan de kade. Je hoeft niets anders te doen dan het pad te volgen en als het genoeg is geweest plof je neer op het terras van het volgende onderkomen, dat letterlijk aan het pad ligt. Het geeft grote voldoening wanneer je ‘het einde van de wereld‘ bereikt, le Point du Raz, einde van een perfecte wandeltrektocht.

wandelvakantie bretagne stap reizen fr mor tr 06 04 22 042

Golfe du Morbihan

De derde trektocht heeft weer een heel ander karakter. Het is bijna eilandhoppen in de Golfe du Morbihan, volgens veel Fransen éen van de fijnste plekken van heel Frankrijk. Wandelen langs de Golfe du Morbihan is een heerlijk kabbelende ontdekkingstocht over onbekende eilandjes Île d’Arz, Île Berder en Île aux Moines. Altijd ben je met de getijden bezig, altijd rochelt en slurpt het van eb naar vloed en andersom. En tussendoor word je getrakteerd door heerlijk eten van Manuella in Larmor-Baden. Eindigen op de kade van Auray is genieten van het elegantste Frankrijk dat je je kunt voorstellen. Dit mailde een klant vorige zomer: “Prachtige, gevarieerde wandelingen langs een heel bijzondere kust! Rotsen en oesterbanken, schitterende, rustige baaien en levendige plaatsjes met fantastische restaurants. Vervoer en wandelingen perfect geregeld!“ Drie fantastische trektochten in Bretagne van STAP Reizen.

Kijk voor meer informatie op de website van STAP Reizen

 

wandelvakantie bretagne stap reizen fr fin tr le cabellou plage aerienne 045

 

Deel dit artikel