Nietige berghut in imposante Dolomieten

Het wandelseizoen in Val di Fassa duurt slechts een paar maanden, van half juni tot medio oktober. Dat betekent wél dat je er ook in de zogenaamde ‘gouden herfst’ een huttentocht kan maken. In de maanden september en oktober is het er werkelijk adembenemend en kan je er van een onvergetelijke ‘Indian Summer’ genieten.

Van half juni tot half oktober biedt huttentochtspecialist IDTravel aan wandelaars de mogelijkheid om deze bijzondere vallei te ontdekken. Met meer dan 2000 kilometers aan wandelpaden is het een waar genot om in deze regio te wandelen. Je wordt er steeds getrakteerd op talloze prachtige uitzichten, waarbij je uitkijkt over een indrukwekkend landschap. Door de vallei, bekend van de Ladinische taal en cultuur, meandert de rivier de Avisio en als je ter afwisseling eens een oude stad wilt bezoeken kan je er terecht in onder andere Canazei en Moena.

wandelvakantie vdf aptvaldifassa federico modica vierkant

© foto Federico-Modica

Imposant bergmassief

Tijdens de huttentocht wandel je ook langs de Marmolada, de beroemdste en hoogste bergtop van de Dolomieten, ook wel de ‘Koningin van de Dolomieten’ genoemd. Tevens vind je er de berggroepen Sassolungo, Sella, Catinaccio en Latemar. Bijzonder fraaie routes voeren door dit imposante bergmassief. Stuk voor stuk wandeltochten die omgeven zijn door schitterende natuur, verrassende landschappen en unieke vergezichten. Met name de Rosengarten met zijn prachtige rode gloed in de avondzon is bijzonder mooi. Onderweg kom je ook regelmatig letterlijk in aanraking met de geschiedenis van deze regio. Je vindt er restanten van oude loopgraven en militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog; de vallei behoorde toen tot het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

wandelvakantie valdifassa federico modica logo

© foto Federico-Modica

Eindeloze mogelijkheden

Je kan in dit wandelparadijs dagelijks nieuwe wandelavonturen beleven; de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan bijvoorbeeld kiezen om vanuit het dal naar boven te wandelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om met de lift omhoog te gaan en vervolgens op hoogte een mooie wandeling te maken.  Op deze wijze is het voor iedereen weggelegd om op grote hoogte te wandelen.

wandelvakantie vdf hut

Unieke ervaring

Waar je ook voor kiest, de tevredenheid na het bereiken van het eindpunt van de dag is groot. Want uiteindelijk kom je steeds bij een mooie hut met een prachtig uitzicht. De charme om in de Dolomieten van Rifugio naar Rifugio te wandelen en er ook nog te overnachten is uniek. Je vindt in deze regio in totaal 44 hutten. Soms kan je er overnachten, maar in ieder geval kan je er altijd lekker van de Italiaanse keuken genieten. Iedereen die in Val di Fassa ’s avonds na een mooie wandeldag voldaan buiten staat en er de frisse en zuivere berglucht inademt is onder de indruk van het prachtige bergmassief. Je hebt er het gevoel dat je de sterren kan aanraken. Welke wandelaar wil dit niet ervaren…

wandelvakantie vdf eenzamewandelaar

Meer informatie

Huttentochten van IDTravel zijn geschikt voor iedereen. Er zijn makkelijke tochten - eventueel om samen met kinderen te doen – maar ook uitdagende tochten die het nodige van je vragen. Huttentochten zijn er van 4 tot 7 nachten. Dus voldoende mogelijkheden voor iedereen. Voor meer informatie of een advies op maat kan je IDTravel ook bellen (073-5112314) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor ins en outs van huttentochten Val di Fassa

Deel dit artikel