In de Italiaanse bergen ligt een juweeltje waar je misschien niet als eerste aan denkt bij een het plannen van een onvergetelijke wandelvakantie: het Stelvio Nationaal Park. Dit natuurreservaat is gelegen in het westen van de provincie Trentino; het is een gebied met vele meren en gletsjers.

wandelvakantie stelvio 1

Binnen de provinciegrenzen van Trentino vind je een schat aan lokale tradities en ontelbare opties om een actieve vakantie te houden. Dit komt vooral door de aanwezigheid van drie bergketens, te weten Adamello, Dolomieten en Ortler Cevedale.

Adamello staat bekend door de strijd die daar is uitgevochten in de de Eerste Wereldoorlog en waarvan de sporen nog duidelijk te zien zijn. De Dolomieten zijn onder andere bekend om de vele legendes en vanzelfsprekend vanwege de grillige rotsformaties; het is het huis voor vele wandelaars uit alle windstreken. En Ortler Cevedale heeft het Stelvio Nationaal Park…

wandelvakantie stelvio 3

Stelvio Nationaal Park, voor elk wat wils

Het Stelvio Nationaal Park is één van de grootste natuurreservaten van Europa en heeft legio mogelijkheden voor individuele wandelingen. Wandelen in het prachtige Ortler Cevedalegebergte kan over eenvoudige tracks temidden van de mooie berg- en alpenweides, maar er zijn ook bijzonder uitdagende routes in het hooggebergte. Het brede scala aan mogelijkheden biedt voor elke wandelaars wel iets.

IDTravel biedt verschillende huttentochten in het Stelvio Nationaal Park. Ze zijn speciaal gemaakt om je de schoonheid van de Italiaanse Alpen te laten zien en er zijn tochten voor elk wandelniveau. Zo is de ‘Stelvio Nationaal Park A’ gemaakt voor degenen zich tussen de ruige rotsformaties willen begeven. Deze tocht vindt plaats op grote hoogte, gaat over twee oude gletsjervelden en voert je bovendien ook langs de prachtige Saent watervallen. Enige bergwandelervaring is voor deze tocht overigens wel belangrijk.

wandelvakantie stelvio 12

Tijdens een andere route in het Stelvio Nationaal Park wandel je over één oud gletsjerveld. Ook deze tocht vraagt wel wat training. Maar er zijn ook twee kortere routes ontwikkeld, voor wandelaars die wel willen genieten van het Nationaal Park, maar die wat minder ervaren zijn of die een kortere vakantie voor ogen hebben.

Tot slot biedt IDTravel ook tochten aan voor wandelaars die ontspannen wil wandelen in dit prachtige gebied, bijvoorbeeld met je gezin waarvan de kinderen ouder zijn dan 10 jaar. De tocht ‘Stelvio, divers en uitdagend’ is speciaal gemaakt voor deze wandelaars. Tijdens deze tocht kan je op een prettige manier kennismaken met huttentochten of kan je je kinderen inwijden in avontuurlijke bergwandelvakanties. Je overnacht tijdens deze huttentocht op grote hoogte in comfortabele berghutten en in zogenaamde ‘Malghe’s’. Een Malghe is een zuivelverwerkende boerderij waar tevens kaas wordt gemaakt. Leuk om op deze manier in contact te komen met de tradities van de lokale bevolking.

wandelvakantie stelvio 2

Ben je op zoek naar een geschikte wandeltocht om met jongere kinderen te doen? Zelfs dit is mogelijk in het Stelvio Nationaal Park. Dit kan door middel van de diverse varianten van de Malghe-tochten. Heerlijk samen met je kinderen genieten van alpentradities, boerderijdieren ontmoeten en bijvoorbeeld ontdekken hoe het melkproces werkt. Een heerlijke gezamenlijke ervaring.

Brenta Dolomieten

Een andere optie in deze regio is wandelen in de Brenta Dolomieten. Ontdek wandelend, over de karakteristieke, rotsachtige paden de Grosté berggroep en de Valisinella watervallen. Deze huttentocht Brenta Dolomieten is overigens ook geschikt voor wandelaars met minder ervaring en die toch graag dit Unesco werelderfgoed willen ontdekken.

idtravel via ferrata hut to hut brenta dolomites trentino 44

Advies van specialisten

Mocht je ondersteuning nodig hebben bij het plannen van je volgende vakantie, dan is IDTravel een uitstekende partner, die zich met een gerust hart huttentochtenspecialist mag noemen. IDTravel heeft ruim 28 jaar ervaring en biedt prachtige huttentochten in de Italiaanse Alpen aan. Elke huttentocht is bovendien door medewerkers van de reisorganisatie gewandeld. Kortom, uitstekende ingrediënten om je een perfecte wandelvakantie te kunnen adviseren.marchio val di sole 1

Meer informatie over deze en andere uitdagende tochten vind je op de website van IDTravel. Als je persoonlijke informatie wilt of een advies op maat, bel dan 073-5112314.

Kijk hier voor huttentochten Stelvio Nationaal Park

Deel dit artikel