© foto Camilla Pizzini

Denk je na over een zomers bezoek aan de Brenta Dolomieten? IDTravel biedt je als expert in huttentochten de helpende hand. Dit reisagentschap is passievol en avontuurlijk en heeft vele jaren ervaring in de machtige Dolomieten. 

IDTravel is een professionele partner die ook jou graag de weg wijst om van je droom werkelijkheid te maken, namelijk ‘een huttentocht doen’.

Pale mountains

Een deel van de Dolomieten, Unesco werelderfgoed, wordt ook wel de ‘Pale mountains’ genoemd. Dat heeft te maken met de samenstelling van het gesteente van deze bergketen. Dit leidt tot schitterende kleurschakeringen bij zonsop- en zonsondergang. Deze uitzichten worden door de lokale bevolking gezien als de mooiste ter wereld.

Scatto realizzato da Modica Federico con famiglia durante escursione in estate

Rotsige toppen

IDTravel neemt je mee naar Trentino om de Brenta Dolomieten te ontdekken, die je van noord naar zuid doorkruist gedurende je individuele wandeling. De rotsige toppen, zelfs boven de 3000 meter, zullen zicht op je houden als je wandelt over de oude paden. De huttentocht is geschikt voor iedere sportieve wandelaar.

idtravel brenta alimonta 1

Gastvriendelijkheid

Mensen die er voor kiezen om de bergketen wandelend van hut naar hut te ontdekken zullen de gastvriendelijkheid van de Hüttenwirt op prijs stellen. De hutten worden volgens traditie al generaties lang gemanaged door lokale families, natuurlijk met extra hulp gedurende het seizoen. Je krijgt er een heerlijke maaltijd, een warme sfeer en een lekker bed om in te slapen. De hutten Graffer, Tuckett en Brentei zijn enkele van de vele hutten in het Brenta gebergte waar je gaat overnachten. De Brenta Dolomieten, met zijn rotsige en hoge toppen, kan je door middel van deze eenvoudige huttentocht ontdekken.

idtravel hoge hut

Klimmersparadijs

Het Brenta gebergte biedt ook veel mogelijkheden voor de ‘echte bergbeklimmers’. Met de veelheid aan ‘via ferrata’s’, zoals bijvoorbeeld de Bochette Centrali en de Bochette Alti. De ferrata’s waren ooit de oorspronkelijke wegen tussen de hutten; nu is het een waar klimmersparadijs. IDTravel heeft overigens geen ‘via ferrata’s’ in het standaard aanbod van berghuttentochten. Op verzoek is dit wel mogelijk.

idtravel via ferrata hut to hut brenta dolomites trentino 44

Stelvio Nationaal Park

Wil je wandelen in een minder ruige omgeving, dan is het Stelvio Nationaal Park datgene wat je zoekt. Dit Unesco natuurpark biedt veel mogelijkheden om de tradities van de bergbewoners in de ketens Adamello en Ortler Cevedale te ontdekken. Langs de wandelroute zijn veel bergboerderijen (Malghe’s) aanwezig waar nog steeds speciale kaas wordt gemaakt. Tevens heeft het Stelvio Nationaal Park een rijkdom aan gletsjers, watervallen en een uitbundige flora en fauna.

idtravel twee meiden klimmen

Voor elk wat wils

Twee heel verschillende bergketens in Trentino, twee verschillende geologische rotsformaties en vele verschillende landschappen. Wat kies je: de rotsachtige Brenta Dolomieten of de prachtige weides van het Stelvio Nationaal Park?

Informatie

Meer informatie over deze uitdagende tochten vindt u bij IDTravel. Bel 073-5112314 voor een advies op maat of bezoek de website met het complete aanbod.

Lees hier alles over huttentocht Brenta Dolomieten

Deel dit artikel