Dolomieten huttentochten
Alta Via

De grillige vormen van de Dolomieten zijn uniek. De vele kleurscharkeringen tijdens de ondergaande zon zijn ongeëvenaard. Dat maakt de Dolomieten bijzonder aantrekkelijk voor het maken van een huttentocht.

IDTravel heeft huttentochten uitgezet in diverse regio’s van de Dolomieten, waaronder Val di Sole, de Brenta Dolomieten en Pale di San Martino. De gebieden zijn totaal verschillend in uitstraling, maar toch duidelijk met elkaar verbonden.

Val di Sole

In Val di Sole wandel je door dalen, langs meren, over sneeuwvelden en over berg­kammen met magische vergezichten waar je stil van wordt.

wandelnieuws 2. alta via n.1

Alta Via

Brenta Dolomieten

De Brenta Dolomieten staan wereldwijd bekend om één van de meest complete systemen van via ferrata, via delle Bocchette genaamd. Naast de routes via de via ferrata zijn er ook andere manieren om het massief te doorkruisen. De goed onderhouden wandelpaden vereisen geen klimvaardigheden. Over deze paden heeft IDTravel unieke huttentochten samengesteld.

wandelnieuws 1. brenta

Brenta Dolomieten

Pale di San Martino

De Pale di San Martino is één van de mooiste bergketens van de Dolomieten, oorspronkelijk waren dit koraalbergen. Ze zijn bezaaid met spitse bergtoppen­ en scherpe randen die bij zonsondergang roze kleuren. Deze kleurscharkering is uniek en zal veel bergwandelaars betoveren.

wandelnieuws 1. pale di san martino

Pale di San Marino

IDTravel biedt meer

  • IDTravel biedt wandelaars ­verschillende huttentochten aan in de Dolomieten. Dat kan op elk niveau; er zijn tochten voor de beginnende en de meer ervaren wandelaar én om niet te vergeten voor gezinnen met kinderen. De tochten duren 4 tot maximaal 7 nachten.
  • IDTravel reserveert de accommodaties voor je. Je start altijd met een overnachting in een hotel. Voordat je aan je tocht begint, word je altijd bijgepraat over de laatste stand van zaken wat betreft de route. Daarna ga je zorgeloos op pad en is het alleen nog maar genieten.
  • Je overnacht in authentieke hutten, rifugio’s genoemd, of in een malghe. Een malghe is een kleine bioboerderij hoog in de bergen. Daar wordt nog kaas gemaakt van de melk van de koeien en schapen die rondom deze malghe grazen. Malghes zijn kleinschalige accommodaties waar je met je reisgezelschap op een eigen kamer slaapt.
  • De verzorging tijdens de tochten is op basis van halfpension. Tijdens het ontbijt en ’s avonds kun je genieten van de typische Italiaanse streekgerechten. Smullen!
  • Veel van deze huttentochten zijn door IDTravel zelf ontwikkeld, dankzij de jarenlange ervaring in het gebied kunnen we jou voorzien van advies op maat.

Alle informatie is te vinden op de website van IDTravel

Deel dit artikel