Dolomieten huttentochten
Huttentochten, ook leuk met kinderen © foto Federico Modica

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft het jarige IDTravel (al 25 jaar!) de mooiste gebieden uitgekozen voor haar huttentochten. Samen met haar Italiaanse partners is het mogelijk via deze huttentochtenspecialist de meest schitterend gelegen berghutten te boeken.

Vanzelfsprekend word je daar verwend met de lekkerste lokale gerechten en slaap je op meer-persoonskamers of op een eigen kamer. Tijdens het ontbijt kan je tegen betaling je lunchpakket voor een heerlijke wandeldag maken.

Het landschap is werkelijk indrukwekkend en heel afwisselend, wat ook geldt voor de uitgezette huttentochten. Zo wandel je rustig langs een bosrand met een adembenemend uitzicht op een uitgestrekte bloemenweide en op een volgend moment sta je ineens voor een imponerende, steil klimmende rotswand.

Verbaas je niet als je onderweg gemzen en marmotten tegenkomt, de natuur is hier veelal ongerept. Een deel van deze regio valt niet voor niets onder het UNESCO World Heritagelijst.

wandelnieuws valdifassa mattia rizzi

© foto Mattia Rizzi

Een fenomeen in deze regio is de Rosengarten, beroemd om het verrassend wisselende licht in de avondgloren die de rotswanden van grijs naar rood doen veranderen. En dat alles gecombineerd met kleine bergdorpjes, gastvrije rifugio’s (hutten waar u kunt uitrusten), spectaculaire vergezichten en heerlijke zuivere berglucht.

De tocht voert je via uitstekend bewegwijzerde routes naar de mooist gelegen hutten waar je overnacht. Ook hier is rekening gehouden met de gedachte dat je op ieder niveau van deze prachtige omgeving kan genieten. Van tochten voor families met kinderen of bergwandelaars met weinig ervaring. IDTravel heeft ook pittige tochten voor de écht ervaren bergwandelaars die een uitdaging, zoals een Klettersteig, niet uit de weg gaan. Alle varianten zijn mogelijk met een duur van 5 tot 8 dagen.

wandelnieuws valdifassa lunch federico modica

© foto Federico Modica

Uiteraard biedt IDTravel jou de mogelijkheid om onderweg in één of meerdere hutten een extra nacht voor te boeken.

Er zijn uitstekende starthotels uitgekozen, waar je de auto kunt parkeren tijdens je tocht. Elke tocht is in samenwerking met de plaatselijke bergwacht uitgezet. Voordat jij aan jouw huttentocht begint ontvang je ter plaatse de actuele stand van zaken op jouw route. Het enige wat jij hoeft te doen is… wandelen!

Je leest hier alles over de huttentochten van IDTravel in Val di Fassa

Kom alvast in vakantiestemming door onderstaande inspirerende video van Val di Fassa in de Dolomieten.Deel dit artikel