© Foto Nicola Angeli
© Foto Nicola Angeli

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft IDTravel de mooiste wandelgebieden uitgekozen voor diverse huttentochten. Er zijn huttentochten van elk niveau: van tochten voor families met kinderen, bergwandelaars met weinig ervaring tot heel pittige huttentochten voor de écht ervaren bergwandelaars, die een uitdaging - zoals bijvoorbeeld een Klettersteig - niet uit de weg gaan.

Alle varianten daartussen behoren tot het keuzepakket van IDTravel. In het algemeen hebben de huttentochten een duur van 5 tot 8 dagen en is het natuurlijk wel belangrijk dat u een ‘normale’ wandelconditie heeft voor deze avontuurlijke vorm van een wandelvakantie.

Het Dolomietenlandschap in Val di Fassa is werkelijk indrukwekkend, boeiend en heel afwisselend. En dat geldt ook voor de uitgezette berghuttentochten in deze regio. Zó loopt u rustig langs een bosrand met een adembenemend uitzicht op een uitgestrekte bloemenweide; een volgend moment staat u plots voor een imponerende, steile rotswand. En wees vooral niet verbaasd als u onderweg gemzen of ‘Murmeltieren’ (marmotten) tegenkomt. De natuur is hier veelal ongerept; een deel van deze regio valt niet voor niets onder de UNESCO World Heritagelijst. Een ander imponerend fenomeen is hier de Rosengarten, beroemd om het verrassend wisselde licht bij het avondgloren, dat de rotswanden van grijs naar rood doet veranderen.

Dit alles wordt afgewisseld met kleine bergdorpjes, kleine refugio’s (hutten waar u kunt uitrusten), kabbelende rivieren, spiegelgladde bergmeren en neerstortende watervallen. En als het klimmen even te heftig wordt zijn enkele kabelbanen in werking.

Om de vakantie in Val di Fassa aangenaam te beginnen heeft IDTravel uitstekende, comfortabele starthotels voor u gekozen. U kunt de auto er altijd gratis parkeren tijdens uw tocht. En indien gewenst kunt u aan het eind van uw vakantie gerust een paar dagen verlengen en zo nog langer genieten van de speciale Italiaanse gastvrijheid in unieke dorpssfeer.

w val di fassa federico modica 01255

© Foto Federico Modica

Voor de huttentochten boekt IDTravel - samen met haar Italiaanse partners - voor u de mooist gelegen berghutten in dit gebied. De wandelroutes zijn uitstekend bewegwijzerd en er is aan gedacht dat iedereen, op elk niveau, van de prachtige omgeving kan genieten. Vanzelfsprekend wordt u in de geselecteerde hutten verwend met heerlijke, lokale gerechten en slaapt u of op meerpersoonskamers danwel op een eigen kamer. Tijdens het ontbijt kunt u - tegen betaling - uw lunchpakket maken. Uiteraard biedt ID Travel u de mogelijkheid om onderweg in één of meerdere hutten een extra nacht voor u bij te boeken.

Kortom: de fraaiste berghuttentochten in Val di Fassa boekt u bij IDTravel: goed georganiseerd, uitermate flexibel en een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

Bezoek onze website voor meer informatie over onvergetelijke huttentochten in Val di Fassa.

Geniet hieronder alvast van de indrukwekkende videoimpressie van Val di Fassa!

Deel dit artikel