Val di Fassa © foto Patricia Ramirez
Val di Fassa © foto Patricia Ramirez

Huttentochten, avontuurlijk wandelen met IDTravel
IDTravel heeft huttentochten uitgezet in Val di Fassa en Val di Sole. De twee gebieden zijn totaal verschillend, maar zijn toch duidelijk met elkaar verbonden. Val di Fassa is een vallei, omringd met karakteristieke, hoge rotspieken.

Het is een gebied dat op het oog ruig en onbegaanbaar lijkt. De uitgezette huttentochten in deze regio bewijzen echter het tegendeel: voor wie de weg weet is het er geweldig wandelen, gevolgd door overnachtingen in comfortabele berghutten. Ook in Val di Sole, met name in het Stelvio National Parc, zijn prachtige wandeltochten in kaart gebracht. Je wandelt door dalen, langs meren, over sneeuwvelden en over bergkammen met magische vergezichten waar je stil van wordt. Ook in dit gebied overnacht je in hele gezellige berghutten. In de authentieke hutten geniet je van lokale streekproducten die men met Italiaanse charme serveert.


tvo aptvaldifassa 36 mattia rizzi 972Val di Fassa © foto Mattia Rizzi

Onvergetelijke huttentocht

IDTravel biedt wandelaars verschillende huttentochten in de Dolomieten. Dat kan op elk niveau: er zijn tochten voor beginnende en meer ervaren bergwandelaars én om niet te vergeten voor gezinnen met kinderen. De tochten duren vijf tot maximaal acht dagen lang. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes, rifugio’s (kleine hutten waar je kunt uitrusten), kabbelende rivieren, spiegelgladde bergmeren en klaterende watervallen. Je geniet van de overweldigende natuur en de heerlijke frisse berglucht. Vergeet niet dat je tijdens de tocht zo maar wat klein wild kunt tegenkomen, een ervaring apart! En als het klimmen even te heftig wordt, zijn er enkele kabelbanen in werking.

tvo cascate di saent val di rabbi ph brianimageVal di Sole: Stelvio National Park Cascate Saent © foto Brianimage

Dolomieten

De grillige vorm van de Dolomieten is uniek. De vele kleuren rood van de ondergaande zon zijn ongeëvenaard. De tochten die je in het gebied kunt doen zijn heel divers. Er zijn tochten die in het dal beginnen en gestaag richting de boomgrens gaan. Andere tochten beginnen in het hooggebergte en blijven daar. Ontdek het zelf tijdens een avontuurlijke huttentocht.

tvo ph t. prugnola archivio a.p.t. val di sole lago di covelVal di Sole: Stelvio National Park Lago di Covel © foto Ph.T. Prugnola Archivio A.P.T.

IDTravel

Elke tocht is in samenwerking met de uitgezet. Het enige wat jij hoeft te doen is wandelen, IDTravel reserveert de accommodaties voor je. Voordat je aan je huttentocht begint, vertelt de bergwacht je wat de actuele stand van zaken is op jouw route. Zo kun je onbezorgd op bergwandel­vakantie. Meer informatie over de individuele huttentochten in de Dolomieten vind je op de website van IDTravel.

idtravel liggend cmyk kopie

Deel dit artikel